«Σουμ μέχρι θανάτου»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα τον στηρίξουμε μέχρι θανάτου» ήταν η ξεκάθαρη (μέσω της EPA Σπορ) απάντηση του Βέλιμιρ Ζάετς σε όλους όσοι αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό, ειρωνεία ή χλευασμό την επιλογή του να εμπιστευθεί τον Ιτζάκ Σουμ για προπονητή στον Παναθηναϊκό, είδηση που απογοήτευσε την πλειοψηφία των «πράσινων» οπαδών και προκάλεσε ποικιλότροπες αντιδράσεις. Είναι σαφές ότι η εξέδρα δεν είναι ευχαριστημένη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης για να πέσουν οι τόνοι και να ξεκινήσει η ομάδα ήρεμη τη νέα περίοδο.

Μόλις αφουγκράστηκε τη δυσαρέσκεια του κόσμου, ο Βέλιμιρ Ζάετς βγήκε στο προσκήνιο για να υπεραμυνθεί της επιλογής του. Μιλώντας στο κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, διευκρίνισε ότι πρώτη επιλογή ήταν ο Μπάγεβιτς αλλά δεν μπορούσε να έλθει. Από τους πολλούς που προτάθηκαν, επέλεξε τον Σουμ γιατί είναι άνθρωπος που ζει για το ποδόσφαιρο, κάνει εξαιρετική προπόνηση, είναι καλός στο κοουτσάρισμα, έχει τους παίκτες κοντά του και σε απόσταση ταυτόχρονα, είναι λάτρης της πειθαρχίας και του επιθετικού ποδοσφαίρου. Συστάσεις γι’ αυτόν πήρε και από τους δύο συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές της Μακάμπι (Ρόσο, Πράλια), ο πρώτος εκ των οποίων είναι πιθανό να έλθει στον Παναθηναϊκό. O «λαγός» επέμενε στην άποψη πως είναι καλύτερο να εμπιστευθείς έναν προπονητή με φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά, παρά να κρύβεσαι πίσω ένα μεγάλο «όνομα». Ηταν σαφής, πάντως, στην απόφαση να στηριχθεί ο νέος προπονητής ανεξαρτήτως κόστους…

Ο Ιτζάκ Σουμ έφυγε για το Ισραήλ και θα επιστρέψει την Τετάρτη για να παρουσιαστεί επισήμως (η ανακοίνωση έγινε χθες) και να δει το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ουκρανία. «Είναι τιμή μου να εργαστώ σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι μια προσφορά που κάθε προπονητής ονειρεύεται. Γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις», δήλωσε ο Ισραηλινός τεχνικός, συνεργάτης του οποίου θα είναι ο Λούης Χριστοδούλου, μέχρι τώρα υπεύθυνος για τις Ακαδημίες του συλλόγου. O Σουμ πήρε για να μελετήσει πολλές κασέτες και σε λίγες μέρες θα είναι σε θέση να κάνει εισηγήσεις μεταγραφικού περιεχομένου, έχοντας (μεταξύ άλλων) στα υπ’ όψιν του τον Κροάτη Μπίτσκαν της Λίβερπουλ, τον Μπρούκινγκ της Αϊντχόβεν, τον Καφέ και τον Στολτίδη.

– Τριετές συμβόλαιο με την Γκλάντμπαχ υπέγραψε ο Γιόνας Κόλκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή