«Κάρφωσε» Αγκάσι ο Φιλιππούσης

«Κάρφωσε» Αγκάσι ο Φιλιππούσης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο… γρασίδι του Γουίμπλεντον ο Μαρκ Φιλιππούσης βρήκε τον παλιό καλό εαυτό του. O Ελληνοαυστραλός ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε τον Αμερικανό Αντρέ Αγκάσι με 6-3, 2-6, 6-7, 6-3, 6-4, δείχνοντας έτσι ότι άφησε στο παρελθόν τα προβλήματα των τραυματισμών. Θα αντιμετωπίσει στους προημιτελικούς τον Γερμανό Ποπ, ο οποίος άφησε εκτός αγώνων τον Βέλγο Ρόχους (5-7, 6-3, 6-4, 6-2).

Αμερικανικούς… εμφυλίους περιλαμβάνει η προημιτελική φάση του Γουίμπλεντον στις γυναίκες. Στο υπεραιωνόβιο τουρνουά, δύο εισιτήρια για τους ημιτελικούς θα διεκδικήσουν τέσσερις Αμερικανίδες. H κορυφαία τενίστρια του κόσμου, η Σερίνα Γουίλιαμς, θα βρει απέναντί της την Τζένιφερ Καπριάτι (8η) ενώ η αδελφή της Βίνους θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιό της, την 27χρονη Ντάβενπορτ.

Η Βίνους Γουίλιαμς πήρε το… αίμα της πίσω από τη Ρωσίδα Ζβονάρεβα, η οποία τη νίκησε και την απέκλεισε στον δ΄ γύρο του Ρολάν Γκαρός. Στο Γουίμπλεντον υπερίσχυσε με άνεση η Αμερικανίδα (6-1, 6-3). Ρωσίδα είχε αντίπαλο, όμως, και η μικρή αδελφή Γουίλιαμς. H Σερίνα, έχοντας ακόμα νωπό τον αποκλεισμό της στους ημιτελικούς του γαλλικού όπεν, επέστρεψε αποφασισμένη στα κορτ και δεν επέτρεψε ούτε λεπτό στην Ντεμεντίεβα να αμφισβητήσει την υπεροχή της καθώς επικράτησε με 6-2, 6-2. Στους «8» προκρίθηκαν, επίσης, η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός, Βελγίδα, Ενίν η οποία νίκησε τη Γαλλίδα Μέρι Πιρς με 6-3, 6-3, η Αμερικανίδα Καπριάτι (6-2, 6-3 τη Ρωσίδα Μίσκινα) και η Βελγίδα Κλάιστερς (6-3, 6-2 τη Γιαπωνέζα Σουγκιγιάμα) ενώ εύκολο έργο είχε η Αμερικανίδα Ντάβενπορτ απέναντι στη Γιαπωνέζα Ασαγκόε (6-4, 6-1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή