Αφίξεις και αποχωρήσεις

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες πριν από την επίσημη «πρώτη» του Παναθηναϊκού, περισσότερος λόγος γίνεται για το ποιοι παίκτες ετοιμάζουν βαλίτσες για να φύγουν από την Παιανία, παρά γι’ αυτούς που έρχονται να ενισχύσουν την ομάδα. Ακούγοντας ότι η διοίκηση συζητεί υπό προϋποθέσεις την παραχώρηση του Ολιζαντέμπε ή του Κωνσταντίνου, οι «πράσινοι» φίλαθλοι παραμένουν… καχύποπτοι (αν όχι απαισιόδοξοι) εν όψει της νέας περιόδου. Οι μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις είναι πολύ φτωχές σε σχέση με τις προσδοκίες και σαν να μην έφθανε αυτό, αντιμετωπίζουν και το ενδεχόμενο να χαθούν κι άλλοι παίκτες από τους λεγόμενους βασικούς, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις για την αντικατάστασή τους.

Μέχρι χθες, ο Παναθηναϊκός μετρούσε (με δική του απόφαση) επτά απώλειες σε σχέση με το ρόστερ της περασμένης περιόδου. Μερικοί ήταν βασικοί και αναντικατάσταστοι (Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Κόλκα), άλλοι έπαιζαν λίγο (Σαΐνιο, Σάριτς) ή σχεδόν καθόλου (Βόκολος, Μπαρτζώκας). Αντ’ αυτών, οι μόνοι που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής είναι οι Σίλβιο Μάριτς και Ραϊμόντας Ζουτάουτας, παίκτες χωρίς «ηχηρό» όνομα και κατώτεροι των προσδοκιών της εξέδρας. O Κροάτης ανακοινώθηκε προ ημερών, ενώ ο Λιθουανός έφθασε χθες στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφή συμβολαίων.

Εν αναμονή των υπόλοιπων αφίξεων, η είδηση ότι η Πόρτο χτύπησε την πόρτα της Παιανίας για τον Ολιζαντέμπε, θορύβησε τους «πράσινους» οπαδούς. H προσφορά της ήταν 4 εκατ. ευρώ και απορρίφθηκε ασυζητητί, καθώς ο Παναθηναϊκός θα το σκεφθεί μόνο με ποσό μεγαλύτερο των 6 εκατ. ευρώ. Στις εφημερίδες της Πορτογαλίας έγινε λόγος για ενδιαφέρον της Πόρτο και για τον Κωνσταντίνου, αλλά για τον Κύπριο δεν υπήρξε επίσημη πρόταση. O Παναθηναϊκός, πάντως, κοιτάει να φυλάξει τα… νώτα του για την περίπτωση που φύγει ένας από τους δύο βασικούς επιθετικούς του. O Γ. Βαρδινογιάννης συναντήθηκε χθες με τον μάνατζερ του Οκκά και βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του, χωρίς να είναι πιεστικός γιατί προς τον παρόν, δεν «καίγεται».

– Σήμερα αναμένεται να κλείσει με υπογραφές η απόκτηση του Επαλέ και από μέρα σε μέρα οι μεταγραφές των Μορίς, Παπαδόπουλου, οι οποίοι δεν αποκλείεται να εμφανιστούν στην πρεμιέρα την Πέμπτη. Για τον παίκτη – ηγέτη, ουδέν νεώτερον. O Τσάρτας θα απασχολήσει τους «πράσινους» μόνο αν δεν προκύψει κάτι καλό από την ξένη αγορά.

– Σήμερα έρχεται ο Ιτζάκ Σουμ στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή