Το μαχαίρι στο κόκκαλο…

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση εργασίας μέσα στον καύσωνα: AEK, ΠΑΟΚ και Αρης υποβιβάζονται στο περιφερειακό πρωτάθλημα, καθώς δεν προλαβαίνουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 17 Ιουλίου. Ποιος θα εισπράξει το πολιτικό κόστος αν (επιτέλους) εφαρμοστεί ο νόμος στην Ελλάδα; Προφανώς, η κυβέρνηση, υψηλόβαθμα στελέχη της οποίας σκέφτονται τρόπους να αποφύγουν την αντιπαράθεση με χιλιάδες οπαδούς των τριών ομάδων, καθώς η περίοδος αυτή έχει έντονο προεκλογικό χρώμα.

Το δρόμο προς το περιφερειακό πρωτάθλημα θα δείξει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Κώστα Παπαλάκη, δεν έχει δεχθεί παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. «Γίνεται μια οργανωμένη δουλειά. Κάποτε πρέπει να ξεκινήσει η εξυγίανση του ποδοσφαίρου και τώρα μας παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία. Εχω τις διαβεβαιώσεις και τη στήριξη της Πολιτείας για να προχωρήσουμε…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλάκης μιλώντας χθες στην «EPA ΣΠΟΡ», υπογραμμίζοντας πως ουδέποτε στη δικαστική του καριέρα (είναι αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου) δέχθηκε υποδείξεις στο έργο του.

Αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα, η κοινή γνώμη πιστεύει ότι στο τέλος θα βρεθεί ο «από μηχανής θεός» που θα βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο τις καταχρεωμένες ΠΑΕ AEK, ΠΑΟΚ και Αρη, ώστε στις 23 Ιουλίου να πάρουν άδεια συμμετοχής. «Μέχρι τις 15 Ιουλίου οι ομάδες πρέπει να μας έχουν παραδώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μετά θα συνεδριάσουμε και θα αποφασίσουμε (για τις «πράσινες» κάρτες) μέχρι τις 23 Ιουλίου. Αυτή τη στιγμή επτά ομάδες (AEK, ΠΑΟΚ, Αρης και Προοδευτική από A΄ Εθνική και 3 από B΄ και Γ΄ Εθνική) έχουν προβλήματα. H επιτροπή δεν έχει στο στόχαστρό της καμία ομάδα, απλώς θα εφαρμόσει τις νομοθετήσεις», απάντησε ο κ. Παπαλάκης. Αναφερόμενος στους συνδέσμους, υπογράμμισε: «Οι σύνδεσμοι έχουν ήδη περιέλθει στην αρμοδιότητά μας. Πρέπει να προσεχθούν και να γίνει αναγνώριση των συνδέσμων αυτών από τις ομάδες, οι οποίες θα δώσουν και το σχετικό έγγραφο αναγνώρισης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή