Γουίλιαμς από ατσάλι εναντίον Βελγίδων

Γουίλιαμς από ατσάλι εναντίον Βελγίδων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρούσες στους ημιτελικούς του ιστορικού τουρνουά τένις Γουίμπλεντον θα είναι οι αδελφές Γουίλιαμς. Τόσο η Σερίνα όσο και η Βίνους, παρ’ όλο που παραχώρησαν σετ στις αντιπάλους τους, πήραν με άνεση το «εισιτήριο» για τις «4». Εκεί, οι Αμερικανίδες θα βρουν απέναντί τους τις Βελγίδες Ενάν και Κλάιστερς αντίστοιχα. H Βίνους νίκησε τη συμπατριώτισσά της Ντάβενπορτ με 6-2, 2-6, 6-1 και η μικρή, αλλά πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη αδελφή της επικράτησε της Καπριάτι με 2-6, 6-2, 6-3.

«Σίγουρα το απόλαυσα», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια μετά τον αγώνα. H Σερίνα, που έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους σε τουρνουά του Γκραν Σλαμ, χρειάστηκε μία ώρα και σαράντα λεπτά για να υποτάξει την Καπριάτι. «Ηταν ένας δυνατός αγώνας και η αντίπαλός μου έπαιξε πολύ καλά. Τώρα το μυαλό μου είναι στους ημιτελικούς», τόνισε. Στους «4» θα κληθεί να λύσει τις… διαφορές της με την Ενάν. H Βελγίδα, η οποία χθες υπερίσχυσε της Ρωσίδας Κουζνιέτσοβα με 6-2, 6-2, στο Ρολάν Γκαρός είχε νικήσει στους ημιτελικούς του γαλλικού όπεν τη Σερίνα (2-1 σετ).

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και η Βίνους που θα βρει μπροστά της στους ημιτελικούς την Κλάιστερς. H Βελγίδα νίκησε την Ιταλίδα Ελία με 5-7, 6-0, 6-1.

Για πρώτη φορά, μετά το 1973, στους προημιτελικούς ανδρών του Γουίμπλεντον δεν θα υπάρχουν αθλητές που βρίσκονται μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα ο Ελληνοαυστραλός Μαρκ Φιλιπούσης θα προσπαθήσει να πιστοποιήσει για μία φορά ακόμα ότι άφησε στο παρελθόν τους τραυματισμούς και τα προβλήματα απέναντι στον Γερμανό Ποπ. Αμφίρροπες, όμως, είναι και οι υπόλοιπες συναντήσεις των προημιτελικών. O Γάλλος Γκροζιάν (13ος στον κόσμο), ο οποίος νίκησε τον Ισπανό Φερέρο με 6-2, 4-6, 7-6, 7-6, θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Χένμαν, ο Ελβετός Μπιόρκμαν τον Αμερικανό Ρόντικ (5ος) και ο Σουηδός Φεντέρερ (4ος) τον Ολλανδό Σάλκεν (8ος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή