Εκδίκηση της Γουίλιαμς, απάντηση του Φιλιππούση

Εκδίκηση της Γουίλιαμς, απάντηση του Φιλιππούση

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Σερίνα Γουίλιαμς το γεύθηκε χθες στο τουρνουά του Γουίμπλεντον. Νίκησε τη Ζιστίν Ενάν με 6-3, 6-2. H ήττα της από τη Γαλλίδα στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός είχε πεισμώσει την Αμερικανίδα κι έτσι μπήκε με εκδικητική διάθεση στο κεντρικό κορτ. H δύναμη με την οποία σέρβιρε και η επιθετικότητά της εντυπωσίασαν τους φιλάθλους καθώς έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θα κυριαρχήσει. «Επαιξα πολύ καλά και παρέμεινα συγκεντρωμένη, όπως όφειλα. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω ξανά στον τελικό του Γουίμπλεντον», δήλωσε η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε μιλήσει αρνητικά για την αντίπαλό της, την οποία αποκάλεσε «ψεύτρα και φαντασιόπληκτη». Στην τελική φάση του τουρνουά θα βρει απέναντί της τη νικήτρια της συνάντησης Βίνους Γουίλιαμς – Κιμ Κλάιστερς. O συγκεκριμένος αγώνας διεκόπη εξαιτίας της βροχής.

Β Ηταν και πάλι… Σκουντ. O Μαρκ Φιλιππούσης… απογειώθηκε και προσγειώθηκε στον ημιτελικό του τουρνουά, όπως και οι πύραυλοι από τους οποίους οι φίλοι του τένις τού έδωσαν το παρατσούκλι. Μετά έναν συγκλονιστικό αγώνα, διέλυσε τα όνειρα του Γερμανού Ποπ νικώντας με 4-6, 4-6, 6-3, 6-3, 8-6. H αναμέτρηση ήταν μοναδική. O Ελληνοαυστραλός αθλητής, το μπράτσο του οποίου κοσμεί τατουάζ του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεκίνησε διστακτικά και βρέθηκε να χάνει (0-2). Δεν άργησε όμως να… απογειωθεί και να ισοφαρίσει τα σετ. Στο 5ο, εξαιτίας της βροχής, το παιχνίδι σταμάτησε και συνεχίστηκε χθες. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Γερμανός, ο Φιλιππούσης πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Γκροζιάν. O Γάλλος νίκησε τον Βρετανό Χένμαν με 7-6, 3-6, 6-3, 6-4 απογοητεύοντας τους χιλιάδες φίλαθλους που ονειρεύονταν να τον δουν στον τελικό, καθώς έχει να κατακτήσει Αγγλος τον τίτλο από το 1936. Στο πρώτο σετ ο Γκροζιάν επικράτησε με δυσκολία, ενώ το δεύτερο ανήκε στον Αγγλο. Στη συνέχεια, ο 13ος στον κόσμο δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του κι έγινε ο δεύτερος Γάλλος που προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Γουίμπλεντον από τότε που το τουρνουά έγινε επαγγελματικό (1968).

Την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης θα διεκδικήσουν και οι Ρόντικ – Φεντέρερ. O Αμερικανός, που οι μπουκμέικερ τον θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, νίκησε τον Ελβετό Μπιόρκμαν με 6-4, 6-2, 6-4 ύστερα από δύο ώρες και σαράντα λεπτά. O Σουηδός πέρασε στους ημιτελικούς ύστερα από τη νίκη του επί του Ολλανδού Σάλκεν με 6-3, 6-4, 6-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή