ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΑείσαι χώρα που σέβεσαι τους θεσμούς και τα χρήματα που πληρώνει φίλαθλος για να πάει στο γήπεδο να δει ποδόσφαιρο, κάνεις αυτό που έκανε η αγγλική κυβέρνηση.

ΠΡΙακόμα στεγνώσει το μελάνι, από την υπογραφή της πώλησης της Τσέλσι, διέταξε έρευνα για το αν αυτή η μεταβίβαση μπορεί να γίνει και ποιος είναι ο αγοραστής, το νέο αφεντικό της ιστορικής ομάδας.

ΚΑΙ σημειώστε: αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος της τέταρτης στον κόσμο και πρώτης στη Ρωσία εταιρείας πετρελαιοειδών! O 36χρονος Ρομάν Αμπράμοβιτς.

ΤΟ αν θα ακυρωθεί η πώληση δεν έχει σημασία, αν και κάτι τέτοιο είχε συμβεί παλαιότερα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκείνο που μετράει είναι ο έλεγχος ώστε να μην υπάρξουν αργότερα παρενέργειες.

ΠΑΜΕ στην Ελλάδα. Ξέφραγο αμπέλι. Ερχεται ο κάθε τυχάρπαστος, κάνει τη λεζάντα του, τάζοντας πέτσινα χρήματα, δίνει φρούδες ελπίδες στους οπαδούς της ομάδας, που πνίγεται στα χρέη και αποχωρεί, κάνοντας και τον… δύσκολο.

ΤΑ παραδεΙγματα πολλά και γνωστά, με πρόσφατα τους «σωτήρες» του ΠΑΟΚ, του Αρη, της AEK, της Παναχαϊκής και πολλών άλλων ομάδων που βρίσκονται στο «χείλος του γκρεμού».

ΚΑΙ άντε, αυτοί έκαναν τζάμπα διαφήμιση και πήγαν στο… καλό. Με τους άλλους τι γίνεται; Αυτούς που πήραν ομάδες, με «μαύρο χρήμα», τις λεηλάτησαν και τώρα απολαμβάνουν το φραπεδάκι τους στο Κολωνάκι; Και δεν είναι μόνο ένας…

Ο ΝΕΟΣ νόμος για τον επαγγελματικό αθλητισμό, προβλέπει «πόθεν έσχες» και ποινικό μητρώο για τους υποψήφιους αγοραστές. Υπάρχει, όμως, το αλλά…

ΘΑ μπορέσει η EEA να πει όχι σε κάποιον που θα βάλει χρήματα για να σώσει μία εκ των AEK, ΠΑΟΚ και Αρη; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή