Σκέψεις για επιστροφή Ντέμη στην AEK

Σκέψεις για επιστροφή Ντέμη στην AEK

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόθυμη να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της στον Νικολαΐδη εμφανίζεται η AEK, αν και μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει κάνει την κίνηση για να την χτυπήσει. Μόλις έγιναν γνωστά τα νέα για το ναυάγιο της μεταγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν, η σκέψη για την επιστροφή του άρχισε να γίνεται θέμα συζήτησης και να απασχολεί τους πάντες, από τους (πρώην;) συμπαίκτες του μέχρι τους φιλάθλους. Ηδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις – γέφυρες από πλευράς διοίκησης, κυρίως με τη διακριτική υπενθύμιση προς όλους ότι ο Ντέμης είναι κομμάτι της AEK και ότι πάντα θα έχει μια θέση στην ομάδα, αν ο ίδιος το επιθυμεί.

Αυτή η επισήμανση ακούγεται πολύ ρομαντική, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά όταν σβήσουν τα λόγια και φθάσει η ώρα των πράξεων. H μία πλευρά του νομίσματος λέει πως όσο κι αν «ξέφτισε» η εικόνα του τους τελευταίους μήνες, ο Νικολαΐδης παραμένει «είδωλο» και, ταυτόχρονα, ένας από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος) Ελληνες επιθετικούς. H άλλη όψη, όμως, λέει πως μετά τον Οκκά, η AEK δεν μπορεί να σηκώσει ένα ακόμη πανάκριβο συμβόλαιο, σαν κι αυτό που είχε (και θα θελήσει να έχει) ο Ντέμης.

Ακόμα κι αν ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του, δύσκολα θα βρεθούν διαθέσιμα τόσα χρήματα, σε μια ομάδα που δίνει μάχη για την επιβίωσή της.

Οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα στην AEK θεωρούν πως κλειδί της υπόθεσης είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αν δώσει «γραμμή» να μείνει ο Νικολαΐδης πάση θυσία, υπάρχουν – δεν υπάρχουν τα χρήματα, θα βρεθούν. Θα το κάνει αυτό ο Ντούσκο ή θα κρατήσει αποστάσεις τώρα που με τις τελευταίες εξελίξεις έχει κερδίσει κατά κράτος το παιχνίδι και μπορεί να μην επιθυμεί «ανταγωνισμό» εκ των έσω; Από την Αυστρία που βρίσκεται, ο Μπάγεβιτς άφησε ανοιχτό παράθυρο επιστροφής του Ντέμη, αλλά είναι σαφές ότι θα πρέπει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να κάνει βήματα προς την ομάδα, αν το πήρε απόφαση ότι οι συνθήκες για καριέρα στο εξωτερικό δεν είναι ευνοϊκές.

– Σιγουριά ότι θα πάρει η AEK την περίφημη άδεια από την EEA εκφράζουν οι διοικούντες την ΠΑΕ.

– O 26χρονος Ουρουγουανός αμυντικός της αργεντίνικης Ουρακάν, Σεμπάστιαν Μόρκιο, προτάθηκε στην AEK για την περίπτωση που δεν επιστρέψει ο Ράιτ.

– Αναβλήθηκε το φιλικό με τη Γκαλατασαράι, ύστερα από επιθυμία των Τούρκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή