Καθε Μερα Κυριακη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάθημα του Ντέμη Νικολαΐδη θα πρέπει να γίνει μάθημα στους Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και στις διοικήσεις των ομάδων. Οχι γιατί «κόλλησε» η μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά για να «χωνέψουν» όλοι εδώ στην Ελλάδα του «ωχαδελφισμού» πως είναι οργανωμένες οι ομάδες και το… περνούν από κόσκινο τους παίκτες που θα εντάξουν στο δυναμικό τους.

Οι παλαιότεροι θα θυμάστε τον περίφημο στα νιάτα του Πολέτι που είχε φέρει ο Ολυμπιακός. Κούτσενε όταν μπήκε στο Στάδιο Καραϊσκάκη κι έγινε χαμός. Φυσικά από τότε πέρασαν δεκαετίες και η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά εξακολουθούμε ν’ αγοράζουμε πολλές φορές… γουρούνι στο σακί.

Προτιμούν τα αφεντικά των ομάδων να φέρουν ένα όνομα που έχει μία βαρύτητα, αλλά και με πολλά χρονάκια στην πλάτη, από το να αναζητούν μικρούς στην ηλικία και με ταλέντο. Πόσοι γνωστοί ποδοσφαιριστές δεν ήρθαν εδώ, απλώς για να συμπληρώσουν τα συντάξιμά τους χρόνια και μάλιστα με υψηλότατο ημερομίσθιο;

Αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται οργάνωση. Ανθρωποι με ειδικότητα και «μάτι» που θα αλωνίζουν τις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες και κάθε γωνιά της Ελλάδος. Αλλά η οργάνωση των περισσότερων ομάδων μας φτάνει στην οργάνωση του… παρασκηνίου.

Ομως και οι ποδοσφαιριστές μας θεωρούν ότι ο επαγγελματισμός τους αρχίζει στην υπογραφή του συμβολαίου τους και τελειώνει όταν βάζουν την κάρτα τους στα μηχανάκια των τραπεζών για να εισπράξουν. Και μη βιαστείτε να πείτε πως υπάρχουν κάποιοι που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό μ’ αυτήν τη νοοτροπία. Ελάχιστοι είναι. H πλειοψηφία δεν άντεξε στον τρόπο ζωής και επέστρεψε στα… πάτρια εδάφη. Στα εδάφη όπου παίρνεις άδεια από τη… σημαία, για να πιεις το φραπεδάκι σου σε κάποια παραλία.

Οι ξένοι δεν αστειεύονται και απαιτούν να τιμάς τα λεφτά που σου δίνουν. Κι όταν διαπιστώσουν το αντίθετο, σε στέλνουν στο σπίτι σου. Και το χειρότερο, σε «φακελώνουν», οπότε δυσκολεύουν τα πράγματα ν’ αναζητήσεις την τύχη σου σε άλλη ομάδα.

Γι’ αυτό τώρα που η Εθνική «βλέπει» πρόκριση στους τελικούς του ΕΥΡΩ 2004, αρκετές ομάδες μας θα αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, είναι ευκαιρία να γίνουν γνωστοί οι Ελληνες παίκτες και να έχουν προτάσεις από το εξωτερικό. Ομως δεν φτάνει μόνο το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους για καριέρα στο εξωτερικό, θέλει και μυαλό, που δεν θα παίρνει… αέρα από τους διθυραμβικούς τίτλους των εφημερίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή