Ράλι Τούρκων στο Αιγαίο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 40ό Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, που οργανώνει ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με την οικονομική βοήθεια της TELESTET, θ’ αρχίσει την Παρασκευή. Ως εδώ όλα είναι φυσιολογικά. Κάθε χρόνο τα περισσότερα καλά ελληνικά σκάφη ανοιχτής θάλασσας και αρκετά ξένα ανοίγουν πανιά για τον αγώνα αυτόν. Το διαφορετικό είναι ότι, τις ίδιες ημέρες, θα γίνει άλλος ένας αγώνας με το ίδιο όνομα (Ράλι Αιγαίου), σε διαφορετική διαδρομή, πάντως. Τον οργανώνουν Τούρκοι. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, τα περίπου 80 σκάφη που θα μετάσχουν αναμένεται αύριο να «δέσουν» στη Σάμο, απ’ όπου την Παρασκευή θα σαλπάρουν για τη Λέρο. H Σάμος θα είναι ο πρώτος σταθμός του αγώνα. Μετά τη Λέρο θα πάνε στην Κω και στο Κουσάντασι.

Φαινομενικά, ο αγώνας συμβάλλει στη σύσφιγξη των σχέσεων των Ελλήνων με τους Τούρκους και, επίσης, στην προβολή των ελληνικών νησιών, στα οποία θα «πιάσουν» τα σκάφη. Μάλιστα, η εφημερίδα «Σαμιακή», στις 16 Ιουνίου έγραψε ότι τα σκάφη «θα γίνουν πρεσβευτές της διαφήμισης του νησιού μας».

Υπάρχουν, όμως και επιφανείς κάτοικοι των νησιών, που δεν συμφωνούν με αυτό. Φοβούνται ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες, που διοργανώνουν τον αγώνα, έχουν από πίσω το τουρκικό κατεστημένο, το οποίο επιθυμεί, μέσω της προβολής του αγώνα από το Διαδίκτυο, να πείσει πως έχει δικαιώματα στο Αιγαίο. Γι’ αυτό προσπαθούν να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή