«Χρυσά» πανιά στο Ευρωπαϊκό

«Χρυσά» πανιά στο Ευρωπαϊκό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όνειρο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για 4η συνεχόμενη χρονιά, αλλά και απόλυτα συνειδητοποιημένες για τη δυσκολία του εγχειρήματος, ανοίγουν σήμερα πανιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 4.70 (Βρέστη, Γαλλίας) οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά. Εκτός από τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς και τα πληρώματα των Κοσματόπουλου – Τριγκώνη, Μηλαίου – Λεμάνη, Μάντη – Πολυχρονίδη και Παπαδοπούλου – Κούρκουλου.

«Στους αγώνες παίρνουν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της κλάσης. Θα υπάρχουν συνολικά 45 πληρώματα. O συναγωνισμός προβλέπεται έντονος κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε η Αιμιλία Τσουλφά και υπογράμμισε τις δυσκολίες της διοργάνωσης: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Οι αγώνες γίνονται μέσα σε κόλπο, στον οποίο υπάρχουν πολλά ρεύματα».

Σε άριστη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και το ανδρικό πλήρωμα των 4.70. Οι Κοσματόπουλος – Τριγκώνης φιλοδοξούν να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών, καθώς την περασμένη χρονιά είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση. «Στόχος μας είναι, σίγουρα, να πάμε καλά, αλλά οι μεγάλες αθλητικές συναντήσεις δεν είναι εύκολες. Στη Βρέστη θα τρέξουν 122 σκάφη. Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό. Εχει έρθει η «αφρόκρεμα» της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας», τόνισε ο Ανδρέας Κοσματόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή