Αθώοι δηλώνουν Παπαδιάς, Τσίρμπα

Αθώοι δηλώνουν Παπαδιάς, Τσίρμπα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώοι δήλωσαν χθες στην πειθαρχική επιτροπή ντόπινγκ του ΣΕΓΑΣ ότι είναι ο Χάρης Παπαδιάς (100 μ.) και η Μαρία Τσίρμπα (1.500, 3.000). O Παπαδιάς, που κατηγορείται πως δεν πέρασε από έλεγχο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αν και κλήθηκε, υποστήριξε ότι ουδείς του έδωσε να υπογράψει το σχετικό έντυπο και να πάει στον έλεγχο. Είπε, μάλιστα, ότι έμεινε αρκετή ώρα μετά την κούρσα του στο στάδιο και παρακολούθησε και τον δεύτερο τελικό των 100 μ. H Τσίρμπα, η οποία κατά τη Διεθνή Ομοσπονδία είχε βρεθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου να έχει κάνει χρήση ερυθροποιητίνης (EPO), συνοδευόταν από τον δικηγόρο της και τον καθηγητή Βιοχημείας, Δημήτρη Κουρέτα. O καθηγητής αμφισβητεί την ερμηνεία του αποτελέσματος της μεθόδου ανίχνευσης της EPO. Υποστηρίζει ότι η περίπτωση της Τσίρμπα είναι οριακή, η περίπτωση λάθους μεγάλη και αμφιβάλλει αν είναι εξωγενής η EPO, που ανιχνεύθηκε.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη και θα εισηγηθεί την πρότασή της αμέσως μετά, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

– Πλην του Περ. Ιακωβάκη (3ος με ισοφάριση του ελληνικού ρεκόρ στα 400 εμπ., 48.66), οι Ελληνες δεν διακρίθηκαν στο γκραν πρι του Ζάγκρεμπ. Καλή επίδοση (3.37.97) σημείωσε ο Στρουμπάκος, αλλά τερμάτισε 12ος στα 1.500. T’ άλλα αποτελέσματα: Μήκος: 4ος Τσάτουμας 7,67, 9ος Σερέλης 7,56, 400 εμπ.: 7η Χατζή 58.22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή