ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεταγραφικό… κέντημα στο φιλέ

Τα μεταγραφικά τους σχέδια καταστρώνουν, μεσούντος του καλοκαιριού, οι ιθύνοντες των ελληνικών ομάδων βόλεϊ. Οι… συνήθεις πρωταγωνιστές, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ηρακλής, ανανεώνονται, καθώς οι μεταγραφές κρατούν ακόμα, με στόχο την κορυφή. H περυσινή κυπελλούχος, η A.E. Νίκαια, οδεύει, εάν δεν υπάρξει κάποιος «από μηχανής θεός», προς διάλυση.

Με μικρότερο προϋπολογισμό, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, θα στηθεί η ομάδα του Ολυμπιακού. O πρωταθλητής Ελλάδος δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Μάριου Γκιούρδα, λόγω υψηλού κασέ, όπως όλα δείχνουν και ο διεθνής θα συνεχίσει στην Πάρμα. Στον πάγκο θα κάθεται και αυτή τη χρονιά ο Λιούμπομιρ Τράβιτσα, ενώ στα «ερυθρόλευκα» θα ντυθεί ο Χρήστος Δημητρακόπουλος. Στους Πειραιώτες θα συνεχίσουν, μεταξύ άλλων, οι Κυριαζής και Γκόμεζ.

Σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις έχει κάνει ο Παναθηναϊκός. Πήρε από τον Ολυμπιακό τον Κονσταντίνοφ, από τη Νίκαια τους Ψάρρα και Στεφάνου και από τον Αρη τον Κλέιτον. Ελεύθεροι έμειναν οι Σιδηρόπουλος, Κλέμπερ, Νασιμέντο και Δημητρακόπουλος. Τον Ηρακλή θα προπονεί ξανά ο Αλέκος Λεώνης, ενώ με τον «Γηραιό» θα αγωνίζονται οι Ζελιάσκοφ και Πίστοβιτς. Το Ρέθυμνο έκανε τη μεγάλη μεταγραφή, καθώς προπονητής του θα είναι ο, παλαιός τεχνικός της εθνικής Χιλμπέρτο Χερέρα.

Η… διάλυση έχει «χτυπήσει» την πόρτα της Νίκαιας. «O Δήμος δεν φαίνεται να βοηθάει και υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο. Μια δουλειά που γιγαντώθηκε πάει για κατάρρευση», δήλωσε απογοητευμένος ο προπονητής Σωτήρης Δρίκος.