Δισ. σωτηρίας και επιρροής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σανίδα σωτηρίας» στις εν Ελλάδι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες προσφέρει η ιδιοκτήτρια εταιρεία της πρώτης συνδρομητικής τηλεόρασης της Ελλάδας, η NetMed, η οποία επί σειράν ετών αποτελούσε τον κύριο «αιμοδότη» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προ διετίας, η έλευση στο τηλεοπτικό τοπίο του Alpha Digital άλλαξε τις ισορροπίες, εκτοξεύοντας τα έσοδα των ομάδων σε εκτός οικονομικής λογικής, ποσά. Ομως ήρθε η πτώση της δεύτερης ψηφιακής πλατφόρμας, με την (παράλληλη) εντυπωσιακή μείωση των τηλεοπτικών εσόδων των ΠΑΕ.

Εδώ και δύο μήνες, οι σταθμοί… σφυρίζουν αδιάφορα (κυρίως, λόγω των δικών τους οικονομικών προβλημάτων) στη θέα του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Και ως «μάννα εξ ουρανού», ήρθε μία άκρως δελεαστική πρόταση από τη NetMed για να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Το συνδρομητικό κανάλι κατέθεσε πρόταση ύψους 20.470.000 ευρώ (περίπου 7 δισ. δρχ.), την οποία απέστειλε στον Ολυμπιακό (στον κ. Πέτρο Κόκκαλη), στην Ξάνθη (τον κ. Χρήστο Πανόπουλο), στη Χαλκηδόνα (στον κ. Γιώργο Σπανό) και στον εκπρόσωπο του μετώπου των «12» ΠΑΕ της A΄ Εθνικής (στον κ. Σαμαρά). Εξαιρείται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ήδη παραχωρήσει τα δικαιώματά του στον ALPHA. Σύμφωνα με την πρόταση, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 2,7 εκατ. ευρώ, η Ξάνθη 1,2 εκατ. ευρώ και η Χαλκηδόνα 725.000 ευρώ. Οπως προκύπτει απ’ όσα έχουν συμφωνηθεί στις συναντήσεις των εκπροσώπων του μετώπου των «12» ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός υπολογίζεται να εισπράξει περίπου 2,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι ομάδες θα εισπράξουν και άλλα ποσά από τη μεταπώληση των τρίλεπτων στιγμιοτύπων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή