Διαδικτυακή κερκίδα στο Ράλι Αιγαίου

Διαδικτυακή κερκίδα στο Ράλι Αιγαίου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεατές στην… ιστιοπλοΐα θα φέρει η καινοτομία που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στο «40ό Ράλι Αιγαίου», που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ (11 – 20/7). Πρόκειται για τη συνεχή παρακολούθηση της εξελίξεως του αγώνα μέσω αυτόνομων συσκευών, που θα τοποθετηθούν σε κάθε σκάφος και ενός υψηλού επιπέδου τεχνολογικού συστήματος διασύνδεσης τους και παρουσίασης στο Διαδίκτυο. Στη διοργάνωση, την οποία στηρίζει η TELESTET, θα πάρουν μέρος 55 πληρώματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ξένα.

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την πρώτη φορά που άνοιξε πανιά το «Ράλι Αιγαίου». H διαδρομή θα είναι μια συμβολική αναβίωση του μύθου του Θησέα (Φάληρο, Ρέθυμνο, Χανιά, Μήλος και Βουλιαγμένη) συνολικής απόστασης 350 ναυτικών μιλίων. «H εφετινή διοργάνωση συνδέει την τεχνολογία με την παράδοση, που είναι πηγή δύναμης και έμπνευσης για τους ναυτικούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης, Γιάννης Μαραγκουδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διοργάνωση που διεξάγουν αυτές τις ημέρες οι Τούρκοι στο Αιγαίο. «Οι γείτονες μας προσπαθούν να μας πείσουν να συνδιοργανώνουμε το «Ράλι Αιγαίου». Οι προτάσεις τους, όμως, δεν έγιναν αποδεκτές», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή