Ηθικό ακμαιότατο στους εφήβους

Ηθικό ακμαιότατο στους εφήβους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Νίκος Σταυρόπουλος και οι παίκτες της εθνικής εφήβων μπάσκετ, που έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, συντρίβοντας το Πουέρτο Ρίκο με 103-83, δεν πιστεύουν, ιδιαίτερα, στις προλήψεις, αλλά επειδή η πορεία της ομάδας του 1995 και η κατάκτηση του «χρυσού» μεταλλίου, αποτελεί τον… μπουσούλα της τωρινής ομάδας, η σκέψη ανέτρεξε στο ένδοξο παρελθόν. «Ολοι ξέραμε πριν από το παιχνίδι ότι και η ομάδα του ’95 είχε νικήσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από το στόμα σας και στου… Θεού το αφτί», έλεγε ο πρωταγωνιστής του προχθεσινού αγώνα, Κώστας Βασιλειάδης, που χαρακτηρίστηκε «ηγέτης» της ελληνικής ομάδας, από τον συμπαίκτη του, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

«Ο Κώστας είναι ο ηγέτης μας. Αν τα πρώτα σουτ είναι εύστοχα, τότε γίνεται ασταμάτητος», είπε ο σέντερ.

«Αυτή η ομάδα σκοράρει με… χίλιους τρόπους και μπορεί να φτάσει με άνεση τους 100 πόντους. Πρέπει, όμως, να προσέξουμε και την άμυνά μας στους δυσκολότερους αγώνες», υποστήριξε ο Νίκος Σταυρόπουλος που ικανοποιήθηκε ιδιαίτερα από την παρουσία 1.000 θεατών στο γήπεδο του Ευόσμου. H Εθνική ολοκληρώνει απόψε (21:15) τις υποχρεώσεις της στον β΄ όμιλο, με αντίπαλο το Ιράν και θα περιμένει την ομάδα που θα πάρει την 2η θέση του α΄ ομίλου για τους προημιτελικά.

– O Αριελ Μακ Ντόναλντ έγινε ο τρίτος κατά σειράν που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟ, μετά τους Μίντλεντον και Καλαϊτζή. O Αμερικανός πλέι μέικερ με το σλοβενικό διαβατήριο, δέχτηκε τη μείωση 200.000 δολαρίων που του πρότεινε η διοίκηση της KAE, ενώ απέρριψε την Μπαρτσελόνα.

– O «ταχυδρόμος» του NBA δεν θα «κρεμάσει», τελικά, την τσάντα με τα καλάθια «γράμματά» του, αλλά μετακομίζει στο Λος Αντζελες. O δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA, Καρλ Μαλόουν, έμεινε ελεύθερος από τους Γιούτα Τζαζ και επειδή, παρά τα 40 του χρόνια, η καρδιά του «διψάει» γι’ έναν τίτλο, θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Λέικερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή