«Ονειρό μου οι εκατό»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ρακέτα στον ώμο ο Βασίλης Μαζαράκης «οργώνει» τον κόσμο, διεκδικώντας μια θέση στην «ελίτ» του παγκοσμίου τένις. Το όνομά του δεν βρίσκεται, ακόμα τουλάχιστον, μέσα στους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης. Κατάφερε, όμως, κάτι πολύ δύσκολο για Ελληνα τενίστα. Ανέβηκε στην 135η θέση, που είναι η υψηλότερη που έχει κατακτήσει αθλητής μας τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτές τις ημέρες βοηθάει την εθνική να ανέβει στην α΄ κατηγορία του Κυπέλλου Ντέιβις.

Η πρώτη γνωριμία του 23χρονου με τις ρακέτες έγινε στην… παραλία. «Ημουν οκτώ ετών και έπαιζα, όταν ένας προπονητής είπε στον πατέρα μου ότι έχω ταλέντο», τονίζει. Αρχισε να ασχολείται με το τένις και γρήγορα έδειξε τις ικανότητές του. Κατέκτησε τίτλους σε πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και ανδρών, καθώς και σε αρκετά αξιολογούμενα τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας. «Θέλω να μπω μέσα στους 100. Επίσης, όνειρό μου είναι η συμμετοχή και μια καλή θέση στους Ολυμπιακούς του 2004». Οι θυσίες πολλές. «Ερχομαι ελάχιστες φορές στην Ελλάδα και βλέπω την οικογένειά μου. Τα ταξίδια δεν είναι τόσο γοητευτικά. Δεν υπάρχει χρόνος για τουρισμό. Το μυαλό μας είναι στο τουρνουά. Οταν χάσουμε, φεύγουμε αμέσως για να παίξουμε στο επόμενο».

Το ελληνικό τένις εκπροσωπείται στα «σαλόνια» από τη Δανιηλίδου. Είναι εφικτό να φτάσει ένας Ελληνας τόσο ψηλά; «Το ανδρικό τένις δεν συγκρίνεται με το γυναικείο. Δεν ασχολούνται τόσες γυναίκες με το άθλημα, χωρίς αυτό, βέβαια, να μειώνει την επιτυχία της Λένας».

Υπάρχουν δύο σπουδαίοι ξένοι αθλητές, των οποίων οι ρίζες φτάνουν μέχρι την Ελλάδα. Οι Πιτ Σάμπρας και Μαρκ Φιλιππούσης. O πρώτος δεν θέλει να έχει σχέση με τη χώρα μας, ενώ ο δεύτερος είναι περήφανος και έχει στο μπράτσο του ένα τατουάζ του M. Αλεξάνδρου. «Τους έχω συναντήσει σε αγώνες. O Σάμπρας δεν δέχεται την καταγωγή του, ενώ ο Μαρκ μιλάει «σπαστά» ελληνικά και είναι «ζεστός» άνθρωπος».

Η άνοδος του Μαζαράκη τους τελευταίους μήνες είναι εκπληκτική. «Με προπονεί ο Ηλίας Σιωμόπουλος, ο οποίος έχει σπουδάσει αθλητική ψυχολογία. H ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο άθλημά μας», τονίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή