Διασύρθηκαν και τα κορίτσια στο πόλο

Διασύρθηκαν και τα κορίτσια στο πόλο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν η μία ομάδα (Γλυφάδα) κατακτά το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης και η άλλη (Βουλιαγμένη), το άλλο ευρωπαϊκό τρόπαιο (ΛΕΝ), πώς νοείται η εθνική μας να διασύρεται από τη Γερμανία; Στο ερώτημα αυτό οφείλει, πλέον, ν’ απαντήσει η διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. H χθεσινή ήττα με 8-10 (1-3, 3-3, 2-4, 2-0) στον δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο γυναικών, που γίνεται στην Βαρκελώνη, πρέπει ν’ αποτελέσει αφετηρία προβληματισμού. Πάντως, ο νέος προπονητής, ο Κούλης Ιωσηφίδης έχει την εξήγηση:

«Τα λάθη που κάναμε δεν γίνονται σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις. Ισως πρέπει να ξεκινήσουμε από την «άλφα – βήτα» του πόλο για να καταλάβουν πόσο απλά μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα. Είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουμε εύκολα γκολ, αλλά προτιμούσαμε τη δύσκολη ενέργεια. Με τα λάθη μας, δείχναμε τάσεις αυτοκαταστροφής», είπε. H δε αρχηγός Δημ. Ασιλιάν τόνισε: «Ολα όσα κάναμε στο νερό ήταν λάθος».

Οσο κι αν αυτό μοιάζει υπερβολικό, σχεδόν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ουδέποτε άλλοτε, τα τελευταία 7-8 χρόνια, η εθνική μας των γυναικών έπαιξε τόσο άσχημα.

Τα ελληνικά γκολ πέτυχαν οι Ρουμπέση 3, Ασιλιάν 2, Κοζομπόλη 2, Πετσάλη.

Στον άλλον αγώνα του ομίλου, οι ΗΠΑ συνέτριψαν τη Γαλλία με 15-3. H βαθμολογία: ΗΠΑ, Γερμανία 4, Ελλάς, Γαλλία 0.

Οι άνδρες μας παίζουν σήμερα με την αδύναμη Κίνα και, φυσιολογικά, πρέπει να νικήσουν. Για τον όμιλό μας θα γίνει και ο αγώνας Ιταλία – Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή