Στα «πράσινα» με… χρυσάφι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κόλπο γκρόσο» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με αστραπιαίες κινήσεις έντυσε στα «πράσινα» τον Δημήτρη Παπανικολάου, παίκτη που ο Ολυμπιακός θεωρούσε σίγουρα δικό του. «Γονυπετής πηγαίνω μόνο στην Παναγία της Τήνου», ήταν μια δήλωση με νόημα του Παπανικολάου πριν από λίγες μέρες, με την οποία έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τις ράθυμες κινήσεις της πρώην ομάδας του και έδωσε, ταυτόχρονα, το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να τον προσεγγίσει. Το επόμενο βήμα έγινε όταν ανέλαβε μάνατζέρ του ο (γνωστός για τις σχέσεις του με τον ΠΑΟ) Τάσος Δελημπαλταδάκης. Από εκείνη τη στιγμή, ήταν θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του Ομπράντοβιτς. O Παπανικολάου υπέγραψε τριετές (1+1+1) συμβόλαιο, με απολαβές που θυμίζουν… άλλες εποχές. Θα πάρει για κάθε χρόνο 600 χιλ. ευρώ, πέραν των πριμ.

«Η άμεση προσέγγιση διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, η αγάπη και η ζεστασιά με την οποία με υποδέχθηκαν οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι απολαβές και η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, καθώς και το γεγονός ότι θα εργαστώ υπό τις οδηγίες του κορυφαίου Ευρωπαίου προπονητή, ήταν οι λόγοι της μεταπήδησής μου από τον Μακεδονικό στον Παναθηναϊκό», ήταν η γραπτή δήλωση του Παπανικολάου, ο οποίος προηγουμένως είχε δεχθεί με ικανοποίηση τις διαβεβαιώσεις των ιδιοκτητών του Παναθηναϊκού ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από τους φιλάθλους, λόγω της παλιάς σχέσης του με τον Ολυμπιακό.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση: «Επειτα από αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση, η επιθυμία μου για την απόκτηση του παίκτη έγινε πραγματικότητα. Ηλθε στην ομάδα μας ένας πολύ καλός διεθνής Ελληνας παίκτης, άλλωστε στόχος τόσο δικός μου όσο και της διοίκησης είναι να έχουμε στην ομάδα την ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. O Παπανικολάου είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει τα μέγιστα και ελπίζουμε όλοι να συνδράμει και αυτός, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Β Σημαντική επένδυση για το μέλλον έκανε ο Παναθηναϊκός, με την απόκτηση του Ντούσαν Σάκοτα, γιου του πρώην τεχνικού της AEK. O 16χρονος διεθνής, ύψους 2.07 μ., αγωνίζεται με την εθνική μας ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους «πράσινους», αρκεί ο πατέρας του να παραμείνει στην Ελλάδα. O Σάκοτα ανήκει στην AEK, αλλά υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του ότι μένει ελεύθερος αν ο πατέρας του φύγει από την ομάδα, όπερ και εγένετο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή