Εστω επί της Κίνας επιτέλους… νίκη

Εστω επί της Κίνας επιτέλους… νίκη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλίμονο αν δεν νικούσε η εθνική μας πόλο των ανδρών χθες την Κίνα. Αλίμονο αν δεν νικήσει σήμερα η εθνική των γυναικών τη Γαλλία.

Η Ελλάς πέτυχε, επιτέλους, νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. H Κίνα, ισχυρή κάποτε -πριν από, περίπου, 20 χρόνια- έγινε άθυρμα στα χέρια των Ελλήνων, που νίκησαν 17-2 (7-0, 3-2, 3-0, 4-0). Αλλά κι έτσι οι παίκτες μας κάποιες στιγμές προβλημάτισαν και εξόργισαν τον προπονητή? τότε όταν ο Αλεσάντρο Καμπάνια τους έβλεπε να χάνουν εύκολα γκολ. Αν επαναλάβουν τέτοια και αύριο, στον αγώνα με την Ιταλία (χθες επεβλήθη 11-8 της Γερμανίας), πιθανότητα για νίκη δεν υπάρχει. Φυσικά, και αν ηττηθούν, θα διεκδικήσουν θέση στην οκτάδα, αλλά θα παίξουν με τον 2ο του Δ΄ ομίλου. Ενώ, αν νικήσουν με τρία τέρματα διαφορά, θα κατακτήσουν την 1η θέση και θα περάσουν απ’ ευθείας στους προημιτελικούς. H βαθμολογία του ομίλου: Ιταλία 4, Γερμανία 2, Ελλάς 2, Κίνα 0.

Τα τέρματα πέτυχαν οι Θωμάκος, Χρ. Αφρουδάκης, Βλοντάκης από 3, Θεοδωρόπουλος, Καλακόνας από 2, Σχίζας, Χατζηθεοδώρου, Μάζης, Σάντα. Αλλα αποτελέσματα: Ουγγαρία – Ρουμανία 9-5, Κροατία – Καναδάς 13-3, ΗΠΑ – Ιαπωνία 14-4, Γιουγκοσλαβία – Αυστραλία 7-6.

Οι γυναίκες μας δεν μπορούν να κατακτήσουν καλύτερη θέση στον όμιλο από την 3η. Αυτό θα συμβεί αν νικήσουν τις Γαλλίδες, οπότε θ’ αντιμετωπίσουν την 2η ομάδα του Δ’ ομίλου, πιθανότατα την ισχυρότατη Ιταλία. Σήμερα παίζουν και ΗΠΑ – Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή