Ντοπέ 19χρονος αθλητής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να εισηγηθεί στη Διεθνή Ομοσπονδία την ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου της πρωταθλήτριας των δρόμων αντοχής Μαρίας Τσίρμπα, λόγω χρήσης ερυθροποιητίνης, και ακύρωση του αποτελέσματός της και δημόσια επίπληξη, για τη χρήση εφεδρίνης, ο ελληνικός στίβος δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα. Ενα πλήγμα που πρέπει να προβληματίσει όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού -και όχι μόνο του στίβου- για το πού βαδίζουν οι νεαροί αθλητές, αφού το νέο κρούσμα ντόπινγκ αφορά έφηβο, τον 19χρονο πρωταθλητή της σφυροβολίας Σταμάτη Παπαντωνίου, στο α΄ δείγμα ούρων του οποίου ανιχνεύθηκε η ουσία ναντρολόν. Αν και το β΄ δείγμα βρεθεί θετικό, ο αθλητής θα τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό.

Οπως αναμενόταν, ο ΣΕΓΑΣ αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, σχετικά με το αν κλήθηκαν νόμιμα για έλεγχο ντόπινγκ, τους Χάρη Παπαδιά (100 μ.) και Μαρία Νταλάκα (800). O ΣΕΓΑΣ θα συζητήσει με την υπηρεσία ελέγχου ντόπινγκ του OAKA τρόπους που θα διασφαλίζουν τις διαδικασίες κλήσης για έλεγχο των αθλητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή