Από τον… Αρη ο Λιάνης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυσικά, μονάχα στην Ελλάδα η Πολιτεία είναι άμοιρη ευθυνών που στο ποδόσφαιρο εισέρχονται… απίθανοι παράγοντες με ύφος… σεΐχηδων και μυθικές περιουσίες για να να σώσουν τις ΠΑΕ. Και όταν διαπιστώνεται πως ο θησαυρός είναι άνθρακας, έρχεται η αθλητική ηγεσία του τόπου για να εξαπολύσει κατηγορίες.

«Οι άνθρωποι του Αρη δεν έδωσαν τη σημασία που χρειαζόταν στο κρίσιμο θέμα της ομάδας. Ηταν απατεώνες αυτοί που αγόρασαν τον Αρη», είπε χαρακτηριστικά χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης. Ωστόσο, όταν οι Αραβες ήρθαν ως σωτήρες του Αρη για να αγοράσουν τις μετοχές της ΠΑΕ, ουδείς από την Πολιτεία ενδιαφέρθηκε να τους ελέγξει. Κανείς μηχανισμός δεν κινήθηκε για να εξετάσει το οικονομικό τους υπόβαθρο.

Αντιθέτως, οι… οπισθοδρομικοί Αγγλοι έκαναν φύλλο και φτερό τον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς όταν γνωστοποίησε τις προθέσεις του για αγορά της Τσέλσι. Και παλαιότερα, άναψαν… κόκκινο στον μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ όταν επιχείρησε να αγοράσει τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Αλλά στην Ελλάδα, η αθλητική ηγεσία έρχεται κατόπιν εορτής να κρίνει. Και παράλληλα, να συμβουλέψει: «Κινδυνεύει πολύ σοβαρά ένα ιστορικό σωματείο και έχει αποκτήσει προβλήματα που δεν του αρμόζουν. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορέσει να πάρει το πιστοποιητικό. Πρέπει να πάνε τα άτομα που τον αγαπάνε πραγματικά και να τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του. H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει κάνει άριστη δουλειά και θα πάρουν το πιστοποιητικό όσες ομάδες το αξίζουν πραγματικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή