O σκόπελος της εφορίας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παίκτες της AEK μόλις τώρα ολοκληρώνουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους και περιμένουν ανυπόμονα να ξεκινήσει η περίοδος, αλλά οι παράγοντες της ομάδας βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν από τον τερματισμό της δικής τους (τεράστιας) προσπάθειας να εξασφαλίσουν όλα τα δικαιολογητικά που θα εγγυηθούν τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Τα ψέματα τελειώνουν την ερχόμενη εβδομάδα, όταν η EEA θα πρέπει να ξεχωρίσει τους «αμνούς από τα ερίφια» και η AEK κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι συνεπής.

Μετά τις συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τα περισσότερα εμπόδια έχουν ξεπερασθεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι» που απομένει είναι η εφορία, προς την οποία το βεβαιωμένο χρέος είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ, πέραν του προστίμου του ΣΔΟΕ (23 εκατ. ευρώ) που η ομάδα ευελπιστεί ότι θα κληθεί να το πληρώσει όποιος το προκάλεσε, δηλαδή η οικογένεια Ψωμιάδη. Παρά τις συνεχείς επαφές (κυρίως των Γ. Γρανίτσα, Π. Στάθη) με όλους τους αρμόδιους φορείς, ρύθμιση του χρέους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και μάλιστα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για την επίτευξη ενός ευνοϊκού διακανονισμού. H AEK επιθυμεί να πληρώσει σε 48 δόσεις, όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, αλλά η αντίστοιχη υπηρεσία των Αθηνών δεν έχει αποδεχθεί ακόμα τέτοια ρύθμιση.

Τα υπόλοιπα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα δεν θεωρούνται ανησυχητικά. Αν και ο Γιάννης Γρανίτσας δεν χάνει ευκαιρία να επαναλαμβάνει ότι δεν έχει στείλει ακόμα η ENIC τα περίπου 2 εκατ. ευρώ που απαιτούνται να δοθούν για την προκαταβολή του 10% όταν γίνει η ρύθμιση με την εφορία, ο εκπρόσωπος της αγγλικής εταιρείας, Πέτρος Στάθης, δίνει τις απαραίτητες εγγυήσεις και βρίσκεται στο Λονδίνο για να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Κατά τ’ άλλα, ασφαλιστική ενημερότητα υπάρχει, εγγυητική επιστολή αναμένεται να δώσει σήμερα ή τη Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ θα ρυθμιστούν και τα (τελεσίδικα) χρέη προς τους Ζήκο και Μήνου, για τα οποία ενημέρωσε την ΠΑΕ η EEA.

– Πιο δύσκολη γίνεται η ζωή του Μπάγεβιτς μετά την πρόκριση της Κόστα Ρίκα στην επόμενη φάση του «Γκλοντ Καπ». Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει κι άλλο ο Ράιτ, με συνέπεια να μη θεωρείται εξασφαλισμένη η ετοιμότητά του για τα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

– Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα παρουσιασθεί σε ειδική εκδήλωση η νέα εμφάνιση της AEK. Το ίδιο βράδυ θα την φορέσουν οι παίκτες στο φιλικό της Λεωφόρου με τη Στεάουα Βουκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή