«Διμέτωπη» νίκη της AEK

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι έκανε η AEK την παρθενική της εμφάνιση μπροστά στο κοινό της και οι περίπου 10.000 φίλαθλοι που πήγαν στη Λεωφόρο για να τη δουν, χειροκρότησαν θερμά όχι τόσο το άνετο 3-0 επί της Στεάουα Βουκ., όσο το μεστό παιχνίδι της και το θέαμα που τους προσέφερε. Ειδικά στο α΄ ημίχρονο, η ομάδα του Μπάγεβιτς είχε εξαιρετικό ρυθμό κι έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό (για την εποχή) επίπεδο. Στο β΄ μέρος ήταν όλοι πιο χαλαροί, κυρίως λόγω των πολλών αλλαγών.

Η AEK ήταν εξαρχής πολύ πιεστική και πέρα από τα τρία γκολ, είχε δοκάρι (Κατσουράνης) και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Αυτό, όμως, που άρεσε περισσότερο ήταν η εικόνα μιας ομάδας με αγωνιστική ταυτότητα και παίκτες που «γέμιζαν» το γήπεδο. Μέχρι το 60,΄ που ξεκίνησε ο χορός των αλλαγών και άρχισαν κι αυτοί να κάνουν ευκαιρίες, οι Ρουμάνοι έμειναν σε ρόλο παθητικό και αφού δέχθηκαν το πρώτο (υπέροχο) γκολ από τον Κατσουράνη στο 15΄, λόγω των λαθών που φέρνει η πίεση, έβαλαν μόνοι τους τα άλλα δύο (34΄ Στόικα, 59΄ Ντουμίτρου)! O Οκκάς έπαιξε από το 57΄ και αποθεώθηκε από τον κόσμο. Το γνωστό πανό της «ορίτζιναλ» κατά του Μπάγεβιτς εμφανίσθηκε πάλι, ενώ το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον καρεκλοπόλεμο που ξεκίνησαν μερικοί θερμόαιμοι μόλις είδαν τα MAT στο γήπεδο.

Πριν από το παιχνίδι, η AEK είχε πετύχει ένα από τα πιο κρίσιμα γκολ της ιστορίας της, με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των χρεών της προς την εφορία. Το μεγαλύτερο «αγκάθι» που απειλούσε τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα βγαίνει πλέον από τα πλευρά της και ανοίγει ο δρόμος για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού από την EEA. H ρύθμιση ήταν μερική και δεν αφορά σε όλο το ποσό που οφείλει η AEK στην εφορία (περίπου 19 εκατ. ευρώ). Εγινε ρύθμιση μόνο επί του αρχικού κεφαλαίου της οφειλής (περίπου 5,15 εκατ. ευρώ), το οποίο θα αποπληρωθεί σε 48 μηνιαίες δόσεις, ενώ για το υπόλοιπο ποσό (αφορά σε πρόστιμα και προσαυξήσεις) η AEK θα προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια. Σε εκκρεμότητα παραμένει και το πρόστιμο του ΣΔΟΕ (ύψους 23 εκατ. ευρώ) για λογιστικές ατασθαλίες επί διοίκησης Ψωμιάδη.

«Πετύχαμε μερική ρύθμιση των χρεών, ουσιαστικά το θέμα έχει τελειώσει», δήλωσε λακωνικά ο Πέτρος Στάθης, χωρίς να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις ούτε από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Παναγιώτη Βαλασόπουλο: «Περιμένουμε την έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα. H AEK έδωσε την προκαταβολή, που ανέρχεται στο 10% του συνολικού ποσού και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί σε δόσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή