ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΛΟΙ απογοητεύθηκαν με την ήττα της Εθνικής εφήβων από τη Λιθουανία, που στέρησε από την ομάδα του Νίκου Σταυρόπουλου το δικαίωμα να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΚΑΚΩΣ, κατά την άποψή μας. Φυσικά δεν θα μας κακόπεφτε μία πρωτιά, ειδικά σε μια εποχή που το μπάσκετ προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη. Εκείνο όμως που θα έπρεπε να προβληματίσει περισσότερο, είναι η συμπεριφορά των νεαρών διεθνών μας.

ΕΙΝΑΙ απαράδεκτο, παιδιά αυτής της ηλικίας, που η ομοσπονδία και οι προπονητές τους τους τίμησαν με την επιλογή τους και τους εμπιστεύθηκαν τη φανέλα με το εθνόσημο, να αντιδρούν μ’ αυτόν τον τρόπο σε μία ήττα.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σ’ ένα παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα, πάνω απ’ όλα, είναι η απόκτηση εμπειρίας. Οχι μόνο αγωνιστικής, αλλά και συμπεριφοράς. Μία νίκη ή μία ήττα δεν έχει και μεγάλη σημασία.

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει να μπορείς να μάθεις το πώς θα αντιδράς σε μια δύσκολη στιγμή, όταν η ομάδα σου είναι πίσω στο σκορ. Το πώς θα τιθασεύεις τα νεύρα σου για να μπορέσεις να ανατρέψεις την κατάσταση.

ΟΙ NEAPOI διεθνείς μας, με επικεφαλής τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, μόνο αυτό δεν έπραξαν. Αντιθέτως, προκάλεσαν με τις αντιδράσεις τους. H εικόνα που είδαμε από την τηλεόραση, δυσφήμησε τον ελληνικό αθλητισμό.

ΚΑΙ είναι κρίμα. Διότι, σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να τον διαφημίσουν, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας τα χειρότερα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ.

ΓΙΑ για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ελπίζουμε να ήταν μόνο η «κακιά ώρα». Αν πράγματι το έχει μετανιώσει, θα πρέπει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή