ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Το πρώτο δυνατό τεστ απόψε για τον Ολυμπιακό, το οποίο θα μπορέσουν οι οπαδοί του να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση (19.30 TV Magic). Αντίπαλός του η Μακάμπι Τελ Αβίβ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισραήλ, με καλύτερο συντελεστή από τη συνώνυμή της της Χάιφα την οποία καθοδηγούσε ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιτζάκ Σουμ.

Στα μεταγραφικά, μετά το «ναυάγιο» των Φιγκερόα και Νάνι, οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνουν το βάρος τους στον Μορένο, ο οποίος δεν ήταν στις πρώτες επιθυμίες του Προτάσοφ.

Ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι στις πρώτες επιλογές του προπονητή του και πιθανόν να αποδεσμευθεί. Σ’ αυτήν και μόνο την περίπτωση το… φιλολογικό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού θα μετατραπεί σε πραγματικό, αφού μεταγραφή από την ισπανική ομάδα υπερβαίνει το «μπάτζετ» που έχει αποφασίσει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Εκτός κι αν οι Μαδριλένοι δεχθούν να συζητήσουν την περίπτωση της συνιδιοκτησίας. Οι ετήσιες απαιτήσεις του παίκτη κυμαίνονται από 1,5 έως 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, από τον Ολυμπιακό διαψεύδεται το ενδιαφέρον για τον Ανέστη Αγρίτη του Αιγάλεω. Ομως αυτό μπορεί να θεωρηθεί και μία… μπλόφα, ώστε το Αιγάλεω να μη ζητήσει πολλά χρήματα για την παραχώρησή του. Γεγονός, πάντως, είναι πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι πρωταθλητές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επιθετικό αξίας και μπρος το αδιέξοδο, να επανεξετάσουν την περίπτωση του Χούτου.