Εντολή FIFA: Πληρώστε…

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λερναία Υδρα» τα χρέη, όταν κλείνει με ιδρώτα μία τρύπα τους, ανοίγουν ξαφνικά άλλες δύο και στέλνουν πιο βαθιά στην περιπέτεια ορισμένες ασυνεπείς ελληνικές ομάδες… Δεν πρόλαβε καλά – καλά να πιστέψει η AEK ότι έχει σχεδόν εξασφαλίσει το πιστοποιητικό για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα και ήλθε χθες ένα έγγραφο της FIFA να της ανάψει άλλες φωτιές. Σαν να μην έφθανε, μάλιστα, η θηλειά του Φερούζεμ, ήλθε κι ένα φιρμάνι για τον Οκκά, που εν πρώτοις δημιουργεί ανησυχίες ακόμα και για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Σε ανάλογη δύσκολη θέση με την AEK βρίσκονται και οι ΠΑΟΚ, Αρης, Πανιώνιος.

Αν και πρόκειται για γνωστές υποθέσεις, όλα αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια σε μια πολύ ευαίσθητη εποχή, μόλις μία ημέρα πριν αποφασίσει η EEA ποιες ομάδες δικαιούνται να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής τους στο νέο πρωτάθλημα. Πέρα από το ψυχολογικό σοκ που δημιουργεί το έγγραφο της FIFA, σπέρνει και αμφιβολίες για το αν όντως έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ομάδες που θεωρούσαν σίγουρο ότι θα πάρουν το πιστοποιητικό…

Η θηλειά στο λαιμό της AEK είχε δύο… κόμπους. O ένας αφορά στον Φερούζεμ, για τον οποίο καλείται η AEK να καταβάλει στην Παλμέιρας 718.850 δολάρια εντός 5 εργάσιμων ημερών, ειδάλλως θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να γίνει σεβαστή η απόφαση. Ενα από αυτά τα μέτρα θα είναι και η αποβολή της ομάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ. O άλλος κόμπος έχει να κάνει με τον Οκκά, από τον οποίο η FIFA ζήτησε να καταθέσει μέχρι την 1η Αυγούστου τις απόψεις του για τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο εξέτασης της υπόθεσης. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά, αν και στην AEK δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Περιμένουν, απλώς, να βγει μια αποζημίωση υπέρ του ΠΑΟΚ, όχι ιδιαίτερα μεγάλη. Αντίθετα, το χρέος προς τον Μιελκάρσκι πληρώθηκε και η υπόθεση αυτή έκλεισε οριστικά.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να καταβάλει στον Κιουκέλκα όσα (άγνωστο πόσα) του οφείλει, ενώ αφήνει τον Πολωνό ελεύθερο, ανεξάρτητα από την κλήση των δύο πλευρών για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης. Για τον Κοζμίνσκι, τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα. O ΠΑΟΚ πρέπει να του καταβάλει εντός 30 ημερών 50.550 ευρώ για μισθούς και 78.300 ευρώ για τη λύση του συμβολαίου του.

Μεγάλο «αγκάθι» έχει και ο Αρης που πρέπει εντός 30 ημερών να καταβάλει 280.000 ευρώ στον Μπασίρ, χωρίς να έχει δικαίωμα να κάνει διεθνείς μεταγραφές μέχρι να εξοφλήσει. H απόφαση είναι εφέσιμη. Χρέη έχει και ο Πανιώνιος, ο οποίος πρέπει να καταβάλει στον Πάντιτς 184.651,50 ευρώ εντός 10 εργάσιμων ημερών. H FIFA ζητεί τη μεσολάβηση της ΕΠΟ, προκειμένου να γίνει σεβαστή η απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή