Και τώρα για τον τελικό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο γενεών και γενεών του ελληνικού πόλο, η πρόκριση της εθνικής ομάδας ανδρών σε ημιτελικούς παγκοσμίου πρωταθλήματος, έγινε, επιτέλους, πραγματικότητα χθες, στη Βαρκελώνη. H μικρή Ελλάς, μετά τη «ρωσική αρκούδα», «βούλιαξε» και τους «πλανητάρχες» των ΗΠΑ, νικώντας 4-2 (0-1, 1-0, 1-0, 2-1). Ετσι αύριο θ’ αντιμετωπίσει την ομάδα – εκπρόσωπο τής, ίσως, μεγαλύτερης σχολής του αθλήματος, της ουγγρικής, που απέκλεισε τη Σλοβακία με 13-5. Τον καθοριστικό ρόλο στη νίκη έπαιξαν η εκπληκτική μας άμυνα στον παίκτη λιγότερο (δεχθήκαμε μόνο ένα γκολ σε εννέα επιθέσεις) και το πάθος όλων των παικτών, κυρίως στην άμυνα. Οι πολίστες μας γνώριζαν ότι τους δινόταν η μεγάλη ευκαιρία για να προκριθούν στους ημιτελικούς και δεν την άφησαν να πάει χαμένη.

Τα ελληνικά τέρματα πέτυχαν οι Θεοδωρόπουλος 2, Χατζηθεοδώρου και Σχίζας και των ΗΠΑ οι Μπέιλι και Αζεβέντο. Εκτός των σκόρερ αγωνίστηκαν και οι Ρέπας (έξοχος και πάλι), Μάζης, Λούδης, Χρ. και Γ. Αφρουδάκης, Καλακόνας, Σάντα, Βλοντάκης και Θωμάκος.

Να σώσει, κάπως, τα προσχήματα θα επιδιώξει σήμερα η εθνική ομάδα γυναικών, που θα παίξει με τη Γερμανία, για την 9η θέση. Αν νικήσει, θ’ αποδείξει ότι η μοιραία ήττα στην α΄ φάση από την ίδια ομάδα -ήττα, που, ουσιαστικά, μας άφησε εκτός οκτάδας- ήταν αποτέλεσμα συγκυριών. Επί πλέον, θα μας προσφέρει ξανά θέση με μονοψήφιο αριθμό, αφού το 1998 η Ελλάς είχε αναδειχθεί 5η και το 2001, 7η.

Την τετράδα των ημιτελικών συμπλήρωσαν οι Καναδάς (9-8 την Ισπανία) και Ρωσία (8-6 την Ουγγαρία). Τα ζευγάρια είναι: Ιταλία – ΗΠΑ, Ρωσία – Καναδάς. Για τις θέσεις 5η-8η παίζουν Αυστραλία – Ολλανδία και Ουγγαρία – Ισπανία και για τις 11η-12η, Βραζιλία – Ιαπωνία. H έως τώρα κατάταξη: 13. Καζακστάν, 14. Βενεζουέλα, 15. Γαλλία, 16. M. Βρετανία.

Σε αγώνες κατάταξης των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Θέσεις 13η-14η: Βραζιλία – Καναδάς 6-5, 15η-16η: Ιαπωνία – Κίνα 10-9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή