«Παράταση ζωής» από τη FIFA η AEK

«Παράταση ζωής» από τη FIFA η AEK

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγάλει τον αέρα από τα πνευμόνια της η AEK και πήρε αμέσως νέα βαθιά ανάσα για να αρχίσει άλλον έναν αγώνα επιβίωσης! Λίγες ώρες πριν επιβεβαιωθεί και τυπικά η εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Πέτρος Στάθης ξεκίνησε μια σειρά επαφών με τους ανθρώπους της FIFA και της Παλμέιρας, με στόχο να εξασφαλίσει παράταση… ζωής μετά το τελεσίγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας για άμεση εξόφληση των Βραζιλιάνων για τη μεταγραφή του Φερούζεμ. Αν και δεν διευκρινίζεται σαφώς στο σχετικό έγγραφο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση νέας ασυνέπειας της ελληνικής ομάδας, θεωρητικά μπορεί να φθάσουν μέχρι και στον αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτο κέρδος απ’ αυτές τις πρώτες επαφές ήταν ο διπλασιασμός της… βενζίνης του χρόνου. Το τελεσίγραφο της FIFA μιλούσε για πέντε εργάσιμες ημέρες και ο κ. Στάθης εξασφάλισε (προφορικά τουλάχιστον) άλλες πέντε. Στο διάστημα αυτό, θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με εκπροσώπους της Παλμέιρας σε ουδέτερο έδαφος (μάλλον στην Ελβετία), με στόχο να πετύχει νέο διακανονισμό. O προηγούμενος είχε γίνει επί εποχής Ψωμιάδη και μετά την πληρωμή των πρώτων δύο δόσεων, δεν τηρήθηκε. Για τον λόγο αυτό οι Βραζιλιάνοι είναι απρόθυμοι να δεχθούν νέα συμφωνία, αλλά ο κ. Στάθης θα προσπαθήσει να τους πείσει ότι άλλαξε η κατάσταση και ότι τους συμφέρει να μη δημιουργήσουν πρόβλημα, γιατί αν η AEK προκριθεί σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα καλύψει πιο εύκολα την υποχρέωσή της. O εκπρόσωπος της ENIC παραμένει αισιόδοξος γιατί γνωρίζει και προσωπικά τους συνομιλητές του, από τότε που είχε κάνει τις επαφές για τον Φερούζεμ.

– Χθες το πρωί κατέθεσε ο Γιάννης Γρανίτσας την εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Πειραιώς και το απόγευμα η EEA άναψε το «πράσινο» φως για τη συμμετοχή της AEK στο πρωτάθλημα. Ολα τα άλλα δικαιολογητικά είχαν κατατεθεί σταδιακά τις προηγούμενες μέρες και η επιτροπή τα βρήκε εντάξει.

– Νέο τεστ σήμερα (6.30 μ.μ.) για την AEK, με αντίπαλο τη νεοφώτιστη Χαλκηδόνα στο γήπεδο της Προοδευτικής. O Μπάγεβιτς θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που θα πάρει μαζί του στο γήπεδο.

– Στην κληρωτίδα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει αύριο η AEK.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή