Πολύ κακό για το τίποτα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν! Τόσος θόρυβος έγινε τους τελευταίους μήνες για τα περίφημα πιστοποιητικά συμμετοχής των επαγγελματικών ομάδων στα νέα πρωταθλήματα και τελικά το μόνο κέρδος ήταν η ως εκ θαύματος εξάγνιση του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ! Ενώ μέχρι πριν από λίγα 24ωρα αρμόδια χείλη έλεγαν επισήμως ότι είναι ελάχιστες οι ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε ότι όλες οι ομάδες της A΄ Εθνικής είναι «καθαρές» και παίρνουν πιστοποιητικό, χωρίς να τεθεί θέμα προσωρινής άδειας για όσες απ’ αυτές προκύψουν χρέη σαν κι αυτά που γνωστοποίησε προχθές η FIFA. Για πρακτικούς λόγους, η άδεια ισχύει για όλη τη χρονιά, καθώς θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση αν στην πορεία των πρωταθλημάτων αρχίσουν να αποβάλλονται οι ασυνεπείς.

Μετά τον ΠΑΣ Γιάννενα, τα άλλα… θηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα πληρώσουν το μάρμαρο της εξυγίανσης, είναι ο Ολυμπιακός B. (B΄ Εθνική), ο Αθηναϊκός και ο Παναιγιάλειος (Γ΄ Εθνική). Αν περάσει από την ΕΠΑΕ και την ΕΠΟ η γνωμοδότηση της EEA, θα υποβιβασθούν στη Δ΄ Εθνική ή θα διαλυθούν, χωρίς να είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιες ομάδες θα πάρουν τη θέση τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. H ΕΠΟ, επίσης, πρέπει να αποφασίσει σύντομα τι θα γίνει με τους αγώνες των «κομμένων» για την α΄ φάση του Κυπέλλου (Ολυμπιακός B. – Ακράτητος, Αθηναϊκός – Ηρακλής, Καλαμάτα – Παναιγιάλειος).

Από τις 52 ΠΑΕ και των τριών Εθνικών Κατηγοριών, έλαβαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά οι 39 και πέρα από τις τρεις που κόπηκαν, από το μικροσκόπιο της επιτροπής θα περάσουν σήμερα και οι Απόλλων, Ατρόμητος, Καλαμάτα, ΠΑΣ Γιάννενα, Παναχαϊκή, Φωστήρας, Εθνικός Αστέρας (B΄ Εθνική) και οι Δόξα Δράμας, Ηλυσιακός, Θύελλα Πατρών (Γ΄ Εθνική). H απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα.

Η EEA θα εξετάσει σήμερα τους φακέλους των ΤΑΠ (βόλεϊ) και στις 28 Αυγούστου αυτούς των KAE (μπάσκετ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή