Επιβεβαίωσαν οι Τούρκοι για Λυμπερόπουλο

Επιβεβαίωσαν οι Τούρκοι για Λυμπερόπουλο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος να γίνει ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί σε τουρκική ομάδα; Και μάλιστα σε μία πόλη, την Τραπεζούντα, από την οποία εκδιώχθηκαν το 1923, οι Ελληνες κάτοικοί της; H απάντηση θα δοθεί στις επόμενες μέρες, αφού αρνητική ή θετική οι παράγοντες της Τράμπζουνσπορ περιμένουν την απάντηση του παίκτη.

Οπως έγραψε η «Χουριγιέτ», «ο πρόεδρος και ο προπονητής Σαμέτ Αϊμπάμπα, παρά τη στρατηγική που ακολουθεί η ομάδα να μην αγοράζει παίχτες που δεν έχει δει ζωντανά, αποφάσισε να πάρει τον Λυμπερόπουλο». H εφημερίδα είχε και δηλώσεις του κ. Αϊμπάμπα, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον. «Παρακολούθησα σε κασέτες τον Λυμπερόπουλο και είναι αυτό που θέλω». Απαντώντας χθες σε ερωτήσεις του ΑΠΕ, ο προπονητής της Τράμπονσπορ, είπε πως θέλει τον Λυμπερόπουλο στην ομάδα του και τόνισε ότι «συνεχίζονται οι επαφές με τον μάνατζερ του παίκτη». Σύμφωνα με τον κ. Αϊμπάμπα, «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με βάση την τιμή που όρισε ο μάνατζερ και αυτήν που αντιπρότεινε η ομάδα».

Ως προς το «πολιτικό σκέλος», ο κ. Αϊμπάμπα δεν ανησυχεί. «Θα υποδεχθούμε με τελετές τον Λυμπερόπουλο στην Τραπεζούντα. Θεωρούμε τους Ελληνες τον πιο κοντινό σε μας λαό. Οποιος τον αποδοκιμάσει θα είναι εχθρός της ομάδας!», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόεδρος της Τράμπζονσπορ είναι από το 2000, ο Οζκάν Σουμέρ που ήταν προπονητής της Τράμπζον, τις περιόδους ’80, ’81, ’84 – ’85 και ’90 – ’91, ενώ ο σημερινός προπονητής της εθνικής Τουρκίας Σενόλ Γκιουνές, ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας, την περίοδο 1972 – 1987. H Τράμπζονσπορ, που ιδρύθηκε το 1967, ανέβηκε στην πρώτη εθνική κατηγορία στο πρωτάθλημα 1973 – ’74. Εκτοτε έχει στεφθεί έξι φορές πρωταθλήτρια, με πρώτο το πρωτάθλημα 1975 – ’76 και τελευταίο αυτό του 1983 – ’84. Κατά την περσινή σεζόν, η Τράμπζονσπορ κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας, νικώντας στον τελικό την Γκεντσλέρμπιρλιγι με σκορ 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή