Και δυνατές στις αδύναμες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αλήθεια είναι ότι μόνο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες του ασχολήθηκαν χθες ζεστά με το νικηφόρο (2-1) φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Χαλκηδόνα. Ολοι οι άλλοι στο στρατόπεδο της AEK έχουν στρέψει εδώ και αρκετές ώρες την προσοχή τους στη σημερινή κλήρωση για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και αγωνιούν για τον αντίπαλο που θα βγάλει η κληρωτίδα. Αν βγει εξαρχής μία από τις Μπριζ, Μπενφίκα ή Γκρασχόπερς, η AEK θα ξέρει από σήμερα τον αντίπαλό της και θα προετοιμαστεί κατάλληλα. Αν όχι, θα κληρωθεί πρώτα με ένα ζευγάρι και θα περιμένει ακόμα λίγες ημέρες (6 Αυγούστου) για να μάθει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί.

Αυτή η αναμονή δεν θα στενοχωρήσει καθόλου τον Μπάγεβιτς γιατί αυτές οι τρεις ομάδες είναι από τις πλέον ισχυρές του γκρουπ των αδυνάτων και θα ήθελε να τις αποφύγει. H AEK είναι στο γκρουπ των ισχυρών και δεν πρόκειται να κληρωθεί με τα μεγαθήρια (Λάτσιο, Λα Κορούνια, Θέλτα, Γκαλατασαράι, Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Σέλτικ, Ντιναμό Κιέβου, Αγιαξ, Νιούκαστλ, Ρέιντζερς, Σπάρτα Πρ., Μαρσέιγ, Λοκομοτίβ M. και Αντερλεχτ). Αν είναι τυχερή και αποφύγει και κάποιες άλλες ομάδες από το γκρουπ των αδυνάτων (Ρόζεμποργκ, Σλάβια Πρ., Βίσλα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σαχτόρ – εφόσον βέβαια προκριθούν), τότε θα έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένη γιατί οι υπόλοιπες πιθανές ομάδες δεν είναι ονόματα που τρομάζουν: Γκράτσερ, Παρτιζάν, Κοπεγχάγη, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Σ., Αούστρια, MTK, ΤΣΣΚΑ M. κ.ά. H κλήρωση γίνεται σήμερα στη 1 μ.μ. στη Νιόν της Ελβετίας και οι αγώνες του γ΄ προκριματικού γύρου θα γίνουν στις 12-13 Αυγούστου και 26-27 Αυγούστου. Στις 28/8 θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο χθεσινό φιλικό με τη Χαλκηδόνα ο Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Οκκά, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την AEK στο 17΄. Στο επόμενο λεπτό ο Γεωργάτος έκανε το 2-0 και μετά έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα. H Χαλκηδόνα έβαλε άλλη ενδεκάδα στο β΄ μέρος και μείωσε σε 2-1 (65΄ Ντρένοβας), ενώ ο Μπάγεβιτς έκανε σταδιακά πολλές αλλαγές.

– Πρόταση για νέο διακανονισμό έκανε ο Π. Στάθης στον εκπρόσωπο της Παλμέιρας για το χρέος από τη μεταγραφή του Φερούζεμ. Επιθυμία της AEK είναι να εξοφλήσει σε 10 ή 12 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, ενώ οι Βραζιλιάνοι ήθελαν το πολύ 7 δόσεις με άμεση καταβολή της πρώτης.

– Τυπική θεωρούν στην AEK την κλήση του Οκκά από τη FIFA για να δώσει διευκρινίσεις επί της υπόθεσής του. Θεωρούν πως στη χειρότερη περίπτωση θα επιδικασθεί στον ΠΑΟΚ μια «λογική» αποζημίωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή