Απέδειξε τη δύναμή της

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξια. Αξια έφθασε στους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, η εθνική μας ομάδα πόλο. Και άξια θα διεκδικήσει αύριο το χάλκινο μετάλλιο. H χθεσινή ήττα από την Ουγγαρία με 8-9 στην παράταση (1-2, 2-1, 1-2, 2-1, 2-2, 0-1) ουδόλως μειώνει την αξία της πρόκρισης. Αντιθέτως, την ενδυναμώνει. Γιατί αποδεικνύει πως δεν ήταν τυχαίες οι προκρίσεις εις βάρος της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Κρίμα. Κρίμα για τον τρόπο με τον οποίο αύριο δεν θα παίξουμε στον μεγάλο τελικό. H εθνική μας αντιμετώπισε τη «Βραζιλία του πόλο», με τα επτά χρυσά, τα τρία ασημένια και τα τρία χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια (τελευταίο αυτό του 2000), ως ίσος προς ίσον. Κι έχασε «στις λεπτομέρειες», όπως τόνισε ένας από ήρωες του αγώνα, ο Γιώργος Ρέππας. Και ίσως, λόγω μιας ανοησίας του Γιάννη Θωμάκου, θα προσθέσουμε. O παίκτης μας στις αρχές του τελευταίου επταλέπτου και ενώ η Εθνική μας προηγούνταν με 5-4, υπέπεσε σε αποβολή. Κατόπιν χτύπησε αντίπαλο. Διπλό το κακό. Και απεβλήθη οριστικά με αντικατάσταση και υποδείχθηκε πέναλτι, με το οποίο οι Ούγγροι ισοφάρισαν.

Η ομάδα μας, πάντως, έδωσε υποσχέσεις ότι αν συνεχίσει έτσι, μπορεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεκδικήσει μετάλλιο. Αυτό είναι και το όνειρο των παικτών. «Ελπίζουμε να πάρουμε μετάλλιο», τόνισε ο Ρέππας, που στο 1-2 απέκρουσε και πέναλτι. Για τον αγώνα τόνισε: «Πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Εγιναν κάποια λάθη και χάσαμε. Αποδείχθηκε ότι η αποτυχία από την επιτυχία απέχει ελάχιστα. H εμφάνισή μας αποτελεί εφαλτήριο για το μέλλον».

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Ουδέποτε ομάδα ξέφυγε με δύο τέρματα. H βασική διακύμανση του σκορ ήταν: 1-0, 1-2, 3-2, 3-4, 5-4, 6-5, 7-6, 8-7, 8-9. Πλήγμα αποτέλεσε η αποβολή του Μάζη, με τρίτη ποινή, αμέσως μετά το 8-7.

Μια φάση που θα συζητηθεί έγινε στο τέλος της κανονικής περιόδου, όταν οι Ούγγροι ανέκοψαν τον Σάντα ενώ βρισκόταν σε θέση για σουτ. Κατά την άποψή μας, σωστά οι διαιτητές δεν κατελόγισαν πέναλτι.

Επαιξαν οι Ρέππας, Χατζηθεοδώρου, 2, Καλακόνας 2, Θωμάκος 1, Σάντα 1, Λούδης, Βλοντάκης 1 (σπουδαίος γενικά), Χρ. Αφρουδάκης, Μάζης 1, Γ. Αφρουδάκης, Σχίζας. Τα γκολ των Ούγγρων πέτυχαν οι Μπένεντεκ 3, Βάρι 2, Κις 2, Κάσας, Μπίρος.

Οι δύο ομάδες είχαν καταπληκτικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω 6/10.

H Κροατία πήρε την 9η θέση στους άνδρες, νικώντας 8-3 τη Ρωσία, και η Γερμανία την 11η, αφού επεβλήθη της Ρουμανίας 7-6. Σε αγώνες για τις θέσεις 5η-8η, η Ισπανία νίκησε 10-8 την Αυστραλία και οι ΗΠΑ 11-5 τη Σλοβακία.

– H Ιταλία, που απέκλεισε τον Καναδά με 5-2, και οι ΗΠΑ (νίκησαν 11-7 τη Ρωσία) θα διεκδικήσουν σήμερα το χρυσό μετάλλιο στο πόλο γυναικών. Οι άλλοι αγώνες: 3η-4η θέση: Ρωσία – Καναδάς. 5η-6η: Ουγγαρία – Ολλανδία. 7η-8η: Ισπανία – Αυστραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή