Καθε Μερα Κυριακη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κακό για… τίποτα

Πολλά «κρίμα» κι ένα «μπράβο», σε όλη αυτή την ιστορία με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που ορίστηκε από την κυβέρνηση για να εξυγιάνει οικονομικά τον χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και να αποβάλει από αυτόν τους κάθε είδους «σωτήρες».

Το μοναδικό «μπράβο» απευθύνεται στους φίλους -και όχι μόνο- του Αρη που απέδειξαν ότι υπάρχει ακόμα η «ομάδα – ιδέα». Πώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν ξεχνούν αυτούς που κάποτε τους βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές τους. Και παράγοντες που προσφέρουν για την ομάδα τους, χωρίς να έχουν βλέψεις σε… καρέκλες. Οσο και να προσπαθήσαμε, δεν βρήκαμε κάτι άλλο που να αξίζει ένα «μπράβο» σ’ αυτήν την υπόθεση. Αντιθέτως, αναφωνάξαμε πολλές φορές «κρίμα».

Γιατί χάθηκε η ευκαιρία να γίνει μία πραγματική εκκαθάριση στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, όχι μόνον οικονομική, αλλά και προσώπων.

Η αίσθηση ότι η υπόθεση… κουκουλώθηκε για τους «μεγάλους» και την πλήρωσαν κάποιοι «μικροί», είναι διάχυτη σε όλη την αθλητική κοινωνία. Ολοι είναι βέβαιοι ότι τελικά έγινε μία «τρύπα στο νερό» και του χρόνου πάλι κάποιες ομάδες θα βρεθούν στην ίδια θέση με την εφετινή.

Διότι δεν φρόντισε τουλάχιστον να εξασφαλίσει τις εγγυήσεις ότι όσοι ρύθμισαν, με όποιο τρόπο κι αν τις ρύθμισαν, τις οφειλές τους, θα είναι συνεπείς. H ανακοίνωση τύπου «όποιες δεν είναι συνεπείς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα έχουν συνέπειες» δεν μας πείθει, λόγω… προϊστορίας.

Κρίμα, διότι η Επιτροπή Παπαλάκη ξεκίνησε με όρεξη, οργανώθηκε και έδειξε ότι θέλει να αφήσει έργο. Στην πορεία, όμως, φάνηκε ότι αδυνατούσε. Οι συνεχείς αναβολές και οι παρατάσεις που έδωσε πιστεύουμε ότι δεν ήταν μόνο από την… καλή της διάθεση να μη βάλει τη θηλιά στις ομάδες.

Κρίμα, διότι μπορεί τα μέλη της να είναι άτομα με άριστες νομικές και οικονομικές γνώσεις, αλλά δεν γνώριζαν τι συμβαίνει στον χώρο. Οταν άρχισαν να καταλαβαίνουν, βρέθηκαν προ αδιεξόδου.

Ισως και να ένιωσαν πως κι αν ακόμα έβαζαν το «μαχαίρι στο κόκκαλο», οι εισηγήσεις τους θα έπεφταν στο κενό, αφού ΕΠΑΕ και ΕΠΟ, οι οποίες θα αποφάσιζαν στη συνέχεια, θα έβρισκαν τρόπους να μην τα χαλάσουν με τους… ψηφοφόρους τους.

Τελικά εκείνο που μπορούμε να πούμε, όπως κάθε φορά που εξαγγέλλονται «επαναστατικά» μέτρα και νόμοι, που καταλήγουν σε… φούσκες, είναι «πολύ κακό για το τίποτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή