Τρία κτίρια σε… ένα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κτίριο αυτό, με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, θα χτυπάει η καρδιά της ενημέρωσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Οι αγώνες θ’ αρχίσουν, τυπικά, στις 13 Αυγούστου 2004, με την τελετή έναρξης και θα ολοκληρωθούν στις 29 του ίδιου μήνα. Ουσιαστικά, όμως, θ’ αρχίσουν δύο ημέρες νωρίτερα, με προκριματικά παιχνίδια του ποδοσφαίρου. Το κέντρο Τύπου θ’ αρχίσει να λειτουργεί στις 13 Ιουλίου. Θα ανοίξει τις πύλες του σε, περίπου, 5.500 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτογράφους, οι οποίοι θα στέλνουν στα πέρατα της οικουμένης όσες πληροφορίες θέλουν να μάθουν οι φίλαθλοι ή όσα οι εκπρόσωποι του Τύπου πιστεύουν πως επιθυμούν να μάθουν οι φίλαθλοι.

Μιλάμε για το Βασικό Κέντρο Τύπου (MaiPress Center – MPC), στο οποίο θα εργάζονται οι δημοσιογράφοι του γραπτού Τύπου και οι φωτογράφοι.

Από τις 27 Ιουλίου 2004, το MPC θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Θα κλείσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2004 και έως τις 9 του μηνός οι υπηρεσίες του θα έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Τύπου του OAKA, όπου θα αρχίσει να λειτουργεί, στις 10 Σεπτεμβρίου, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο επικεφαλής εγκατάστασης, διευθυντής τομέα του MPC, Αρης Νικολάκης, χαρακτήρισε το Κέντρο «παράθυρο του κόσμου ανοιχτό στο 2004».

Το MPC θα καταλαμβάνει έκταση 52.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 10.000 θα ενοικιαστούν στα ειδησεογραφικά πρακτορεία. H τιμή ενοικίασης ανέρχεται στο ποσό των 5.700 ευρώ ανά 25 τ.μ. Μέχρι στιγμής οι παραγγελίες ενοικίασης που έχουν φθάσει στον οργανισμό «Αθήνα 2004» αφορούν περισσότερα από 3.000 τ.μ. Στο Βασικό Κέντρο Τύπου θα υπάρχει ό,τι επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του κάθε δημοσιογράφος, για να μπορέσει να κάνει άνετα τη δουλειά του. Και δεν μιλάμε μόνο για πράγματα που σχετίζονται με την εργασία του, αλλά και για άλλα, που θα του προσφέρουν καλή ποιότητα ζωής στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή