ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέο αδιέξοδο για Αρη – ΠΑΟΚ

Δεν πρόλαβαν Αρης και ΠΑΟΚ να αναφωνήσουν «δόξα τω Θεώ», άρχισαν πάλι το τόσο γνώριμο «βοήθα Παναγιά μου»! Μόλις μία εβδομάδα μετά την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αρχίζουν νέο αγώνα επιβίωσης, με αβέβαιο αποτέλεσμα. O Αρης δεν έχει ευρώ ούτε για δείγμα να δώσει στους (εδώ και μήνες) απλήρωτους ποδοσφαιριστές του, δεν έχει προπονητή μετά τη χθεσινή παραίτηση του Γιώργου Φοιρού, κινδυνεύει και να μην έχει ούτε τις προπονητικές εγκαταστάσεις του στο N. Ρύσιο, μετά την προσημείωση που έγινε χθες για οφειλές 500 χιλ. ευρώ από την εποχή Ζαχουδάνη. Τις ίδιες δύσκολες ώρες (ξανά) περνά και ο ΠΑΟΚ. Καλείται να πληρώσει στον Γεωργιάδη περίπου 1,15 εκατ. ευρώ, όταν δεν έχει χρήματα ούτε για να τηρήσει τη συμφωνία του με τον Αμπονσά…

Μετά τη συνάντηση με τον Σωτήρη Καραμπέρη και τις άδειες τσέπες που έδειξε η διοίκηση στους παίκτες, ο Γιώργος Φοιρός παραιτήθηκε μπας και ξυπνήσει συνειδήσεις. «Ως άνθρωπος έχω ξεπεράσει τις αντοχές μου. Εδώ και 14 μήνες οι συνεργάτες, οι παίκτες μου κι εγώ ανεβήκαμε ένα Γολγοθά, έχουμε κάνει τεράστια υπομονή, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε και δεν βλέπουμε κανένα να ευαισθητοποιείται, με εξαίρεση αυτούς τους αγνούς φιλάθλους που τις τελευταίες ημέρες συνεισέφεραν από το υστέρημά τους. Παραιτούμαι μήπως και ευαισθητοποιηθούν κάποιοι και βοηθήσουν τον Αρη αυτήν την ύστατη στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Φοιρός. Μαζί του παραιτήθηκαν και οι Μπαλλής, Κούης, ενώ πιθανότερος να αναλάβει είναι ο Γιάννης Μιχαλίτσιος, προπονητής της β΄ ομάδας.

Στον ΠΑΟΚ, η μόνη ευχάριστη είδηση είναι ότι ο (διεθνής με την Ελπίδων) Λάμπρος Βαγγελής, ο νεαρός Γιανιτσαδάκης (από τον A.O. Σούδας) και ο Νιγηριανός Αμαφούλε (με θητεία στο πολωνικό πρωτάθλημα) συμφώνησαν και θα υπογράψουν συμβόλαια. Αντίθετα, πρόβλημα προέκυψε με τον Αμπονσά, ο οποίος με έκπληξη άκουσε τον κ. Γούμενο να του κάνει μειωμένη προσφορά σε σχέση με την πρόσφατη (προφορική) συμφωνία τους. O Αμπονσά αρνήθηκε να υπογράψει κι έφυγε λέγοντας ότι πριν δώσει οριστική απάντηση, θα μιλήσει με τον Αναστασιάδη και τον μάνατζέρ του. Θα μείνει (με βαριά καρδιά ομολογουμένως) μόνο αν δεν βρει καλύτερη πρόταση (από την AEK πιθανώς) την τελευταία στιγμή. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστή η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, που επιδίκασε στον Γεωργιάδη περίπου 1,15 εκατ. ευρώ. Αν ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν τηρήσει την υπόσχεσή του να πάρει μόνο τα (πολύ λιγότερα) δεδουλευμένα, τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Σαν να μην έφθαναν αυτά, χτύπησε ο Κούτσης και θα μείνει εκτός δράσης ενάμιση μήνα.