H πολιτεία των ίππων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα… πανάκριβο στολίδι θα αποκτήσει ο κόσμος της ιππασίας όταν ολοκληρωθεί το Ολυμπιακό Κέντρο, στο Μαρκόπουλο. Το έργο είναι έτοιμο κατά 90%, αφού ο περιβάλλων χώρος δεν έχει διαμορφωθεί. Σε λίγες ημέρες θα φιλοξενηθούν εκεί τα test events (δοκιμαστικό για τους Ολυμπιακούς) του αθλήματος. Στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί και ο Νέος Ιππόδρομος Αθηνών.

Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο (OIK) περιλαμβάνει την αρένα υπερπήδησης εμποδίων (6.000 θέσεις μόνιμες και 14.000 επιπλέον) ενώ για πρώτη φορά ο χώρος θα έχει πράσινο γρασίδι. Οι πρωτοπορίες συνεχίζονται στην αρένα της ιππικής δεξιοτεχνίας (8.000), που θα είναι κατασκευασμένη από διάφορα στρώματα υλικών. Κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκονται η κλειστή αρένα (1.116 θέσεις) και οι οκτώ προπονητικοί χώροι. Εχουν, σχεδόν, ολοκληρωθεί το συγκρότημα των στάβλων (310 – 320 αλόγων) καθώς και πολλές βοηθητικές εγκαταστάσεις. Εντυπωσιακός θα είναι ο χώρος του τριάθλου, που θεωρείται ο καλύτερος των τελευταίων 10 ολυμπιακών διοργανώσεων. Στον Νέο Ιππόδρομο θα υπάρχει το κεντρικό κτίριο του ιπποδρόμου (8.000 θέσεις), στάβλοι χωρητικότητας 1.664 ίππων, στίβοι προπονήσεων, εστιατόρια κ. λπ. Εχει προβλεφθεί κοινό πάρκινγκ (4.000 θέσεων) ενώ έγιναν γεωτρήσεις για να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο νερό για το πότισμα του γκαζόν και των δένδρων.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν δείχνουμε μακέτες αλλά έργα», ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, και ζήτησε από τους συνεργάτες του να απομακρύνουν τη μακέτα που είχε τοποθετηθεί. «Το έργο συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα ολυμπιακά έργα και είμαστε υπερήφανοι που σε λίγες ημέρες θα φιλοξενήσουμε το δοκιμαστικό γεγονός», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε τον χώρο.

Το OIK αναμένεται να παραδοθεί στις 31.12.2003 και το κόστος θα ανέλθει, συνολικά, στα 249.803.992 ευρώ.

Η κ. Πετραλιά

Στα πολλά χρήματα που θα στοιχίσουν τα ολυμπιακά έργα αναφέρθηκε η υπεύθυνη του τομέα Ολυμπιακών Αγώνων της Ν.Δ., Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η βουλευτής της B΄ Αθηνών τόνισε πως τα επόμενα 25 χρόνια οι Ελληνες θα πληρώνουν τα κυβερνητικά δάνεια. Σε ό,τι αφορά το Κέντρο του Μαρκόπουλου, υπογράμμισε: «Στοίχισε τα διπλά χρήματα και δεν παραδίδεται ολοκληρωμένο, όπως προέβλεπε ο κυβερνητικός σχεδιασμός τον Ιούλιο του 2003».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή