«Πάντα κάτι συμβαίνει»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τώρα, τι; Θα πρέπει να χαίρονται ή να απογοητεύονται στον Ολυμπιακό απ’ τον τρόπο που χάθηκε το πρώτο παιχνίδι στη νέα ευρωπαϊκή τους περιπέτεια; Αφενός, υπάρχει ικανοποίηση στον Πειραιά από την (επιτέλους) άριστη κατά 99% λειτουργία της άμυνας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτό το 1% αν έλειπε τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Ανοέτα», το σπίτι της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ικανοποίηση υπάρχει και για την εξαιρετική εμφάνιση του Κριστιάν Καρεμπέ σε ρόλο λίμπερο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο ισπανικός Τύπος τον παρομοίωσε με τον Μπεκεμπάουερ.

«Δεν έχει σημασία η δική μου απόδοση, αλλά ότι και πάλι η ομάδα έχασε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι. Χάσαμε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Αυτό που προέχει τώρα είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνίζομαι όπου μου λέει ο προπονητής μου», τόνισε ο Γάλλος άσος. Παρεμπιπτόντως, ο πρωταγωνιστής της φάσης του πέναλτι, Θανάσης Κωστούλας ορκιζόταν χθες πως δεν ακούμπησε τον Κοβάσεβιτς. Αλλά δικαιολόγησε τον διαιτητή, λέγοντας πως στο σημείο που βρισκόταν, ξεγελάστηκε και έδωσε το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα.

Μένει, όμως, η πίκρα καθώς ένα λάθος της άμυνας στοίχισε ακριβά. Επόμενο ήταν να πει αυθόρμητα ο Ζιοβάνι: «Πάθαμε πάλι τα ίδια. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά, αλλά το τέλος ήταν και πάλι το ίδιο, όπως σε όλα τα εκτός έδρας ματς. Αυτό μας πονάει. Είναι ένα άδικο αποτέλεσμα, που δεν το αξίζαμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι εκτός έδρας, όμως πάντα κάτι συμβαίνει και χαλάει την εικόνα μας. Αν παίρναμε την ισοπαλία θα ήμασταν τώρα καλύτερα ψυχολογικά, όμως μας μένει μια πικρή γεύση. Αυτά συμβαίνουν όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Παράλληλα, υπάρχει και προβληματισμός για τις ελάχιστες επιθετικές λύσεις που έχει ο Προτάσοφ στη διάθεσή του. Μπορεί η διοίκηση να έχει την πρόθεση να αγοράσει επιθετικό το χειμώνα, ωστόσο δυστυχώς για τον Ολυμπιακό θα πρέπει να πορευθεί μόνο με (τον εξαιρετικό στην Ισπανία) Ζιοβάνι, Χούτο και Τάτση. Πάντως, ο Ολεγκ Προτάσοφ υποστηρίζει πως και το σύστημα 5-4-1 που χρησιμοποιήθηκε στην Ισπανία μπορεί να φέρει καρπούς στην επίθεση, εφόσον πάρουν οι παίκτες του περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

«Αυτήν τη στιγμή πονάω λίγο, είναι πρησμένο το γόνατό μου αλλά είναι φυσιολογικό μετά την εγχείρηση. Ξέρω καλά ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει να με δει να παίζω και να σκοράρω. Θα τους αποδείξω την αξία μου», δήλωσε χθες ο Μάρτσιν Κούζμπα στο ραδιοφωνικό σταθμό, «Champions 89,2».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή