ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ψάχνει το όπλο του ο σκοπευτής Μάικολ Ντάιμοντ

Το… θαύμα που θα του επιτρέψει να πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά, αναζητάει ο δύο φορές ομογενής χρυσός ολυμπιονίκης της Αυστραλίας στη σκοποβολή, Μάικολ Ντάιμοντ. O αθλητής κινδυνεύει να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και έτσι η κατάκτηση τριών ολυμπιακών μεταλλίων μοιάζει με μακρινό όνειρο.

Ολα άρχισαν όταν έσπρωξε τη φίλη του καθώς, όπως ισχυρίζεται, η κοπέλα προσπάθησε να… του βγάλει τα μάτια. H τελευταία δήλωσε ότι την «κακοποίησε» και τον μήνυσε. H υπόθεση έφτασε ενώπιον του δικαστηρίου αλλά η δίκη διακόπηκε για τις 20 Ιανουαρίου.

Ετσι, ο Μάικολ Ντάιμοντ, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αυστραλίας, έχασε την άδεια οπλοκατοχής του και δεν μπορεί να πάρει μέρος στους προκριματικούς της σκοποβολής που θα γίνουν στις 9 Ιανουαρίου. Αν ο Ντάιμοντ δεν αγωνιστεί στους προκριματικούς, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. O ομογενής αθλητής φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει στην Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή για να ζητήσει βοήθεια, αλλά ο διευθυντής του Παναυστραλιανού Συνδέσμου Σκοποβολής, Νικ Σάλιβαν, πιστεύει ότι «σε αυτήν τη φάση οι πιθανότητες συμμετοχής του Ντάιμοντ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας είναι περιορισμένες». O Ντάιμοντ εθεωρείτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Αθήνα και -εάν γινόταν αυτό- θα ήταν ο δεύτερος Αυστραλός αθλητής (μετά την Ντάουν Φρέιζερ) που θα κέρδιζε τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις διαδοχικές Ολυμπιάδες.