Ψάχνει το όπλο του ο σκοπευτής Μάικολ Ντάιμοντ

Ψάχνει το όπλο του ο σκοπευτής Μάικολ Ντάιμοντ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… θαύμα που θα του επιτρέψει να πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά, αναζητάει ο δύο φορές ομογενής χρυσός ολυμπιονίκης της Αυστραλίας στη σκοποβολή, Μάικολ Ντάιμοντ. O αθλητής κινδυνεύει να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και έτσι η κατάκτηση τριών ολυμπιακών μεταλλίων μοιάζει με μακρινό όνειρο.

Ολα άρχισαν όταν έσπρωξε τη φίλη του καθώς, όπως ισχυρίζεται, η κοπέλα προσπάθησε να… του βγάλει τα μάτια. H τελευταία δήλωσε ότι την «κακοποίησε» και τον μήνυσε. H υπόθεση έφτασε ενώπιον του δικαστηρίου αλλά η δίκη διακόπηκε για τις 20 Ιανουαρίου.

Ετσι, ο Μάικολ Ντάιμοντ, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αυστραλίας, έχασε την άδεια οπλοκατοχής του και δεν μπορεί να πάρει μέρος στους προκριματικούς της σκοποβολής που θα γίνουν στις 9 Ιανουαρίου. Αν ο Ντάιμοντ δεν αγωνιστεί στους προκριματικούς, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. O ομογενής αθλητής φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει στην Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή για να ζητήσει βοήθεια, αλλά ο διευθυντής του Παναυστραλιανού Συνδέσμου Σκοποβολής, Νικ Σάλιβαν, πιστεύει ότι «σε αυτήν τη φάση οι πιθανότητες συμμετοχής του Ντάιμοντ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας είναι περιορισμένες». O Ντάιμοντ εθεωρείτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Αθήνα και -εάν γινόταν αυτό- θα ήταν ο δεύτερος Αυστραλός αθλητής (μετά την Ντάουν Φρέιζερ) που θα κέρδιζε τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις διαδοχικές Ολυμπιάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή