Δυνατή η Εθνική στα προκριματικά

Δυνατή η Εθνική στα προκριματικά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ικανοποιητική εμφάνιση της εθνικής ανδρών του χάντμπολ στο παιχνίδι με την (ισχυρή και πάντα υπολογίσιμη) Αίγυπτο (18-21), στο χριστουγεννιάτικο τουρνουά της OXE, αφήνει ενθαρρυντικά μηνύματα, εν όψει της πρεμιέρας με τη Βουλγαρία (7/1, Μίκρα), για την πρώτη προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Τυνησία, Ιανουάριος 2005).

H ελληνική ομάδα στο τελευταίο δυνατό τεστ που έδωσε άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, να περιορίσει τα λάθη στην άμυνα, ειδικά όταν έρχεται η κούραση, εάν θέλει να πάρει την πρώτη θέση και την πρόκριση στη φάση των πλέι οφ (29/5 – 6/6).

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Ουλφ Σέφερτ. O Σουηδός ομοσπονδιακός προπονητής είπε ότι είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται στους συλλόγους και πρόσθεσε πως «επισημάναμε στους αθλητές ότι, για να παίζουν στην Εθνική, πρέπει πρώτα να παίζουν καλά στις ομάδες τους».

Αναφορικά με τις επικείμενες υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας, ο Σέφερτ δήλωσε: «Στην προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος θ’ αντιμετωπίσουμε τη Βουλγαρία, την Εσθονία και τη Λιθουανία για ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση. Ολα δείχνουν ότι τα δύο παιχνίδια με τη Λιθουανία θα έχουν χαρακτήρα τελικών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε εγρήγορση σε όλα τα ματς.

Στη συνέχεια, ο Σουηδός τεχνικός αναφέρθηκε στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας: «Από 26 έως 28 Μαρτίου θα αγωνιστούμε στο Φάληρο στο προολυμπιακό τεστ και από τον Απρίλιο θα αρχίσει η σκληρή δουλειά. Θα ανεβούμε σε βουνό, μετά θα ζητήσουμε να πάμε στη Σουηδία, που είναι πιο δροσερά αυτή την εποχή. Τον Ιούλιο θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε ομάδες που θα είναι εδώ για την προολυμπιακή τους προετοιμασία, όπως την Κορέα, τη Βραζιλία, την Ισλανδία, χωριστά. Στις αρχές Αυγούστου, οι Ιταλοί μάς ανακοίνωσαν ότι θέλουν να διοργανώσουν ένα προολυμπιακό τουρνουά και από τις 9 Αυγούστου θα μπούμε στο Ολυμπιακό Χωριό».

Αύριο θα ενσωματωθούν με την εθνική ομάδα στη Θεσσαλονίκη οι διεθνείς αθλητές Σπύρος Μπαλωμένος, Γιάννης Χρυσόπουλος, Βαγγέλης Βόγλης και Αλέξανδρος Βασιλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή