ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KAI από σήμερα Ολυμπιακή χρονιά. O χρόνος που θα σημαδέψει για πάντα την ιστορία της χώρας μας λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Και θα την σημαδέψει όχι μόνο αθλητικά αλλά και οικονομικά. Για τα συν ή τα πλην στο δεύτερο, θα κάνουν… ταμείο άλλοι συνάδελφοι.

ΩΣ αθλητικοί συντάκτες θα επισημάνουμε τη δίψα των Ελλήνων φιλάθλων για διακρίσεις των αθλητών μας σ’ αυτούς τους Αγώνες. Δίψα που έγινε ακόμη πιο έντονη, μετά τις επιτυχίες σε Ατλάντα και Σίδνεϊ.

ΓΙ’ AYTO θα πρέπει οι αρμόδιοι, προπονητές, αθλητές και η αρμόδια πολιτική ηγεσία, να αφήσουν τις όποιες επί μέρους αντιδικίες, γιατί υπάρχουν τέτοιες, και να ρίξουν όλο το βάρος τους στην προετοιμασία.

ΙΣΩΣ αναρωτηθείτε γιατί έως σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα; Δεν θα λέγαμε «τίποτα», αλλά σίγουρα αρκετοί το έχουν δει… απλά συμμετοχή. Καλή κι αυτή, αλλά επιτυχημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν γίνονται, αν η χώρα που τους διοργανώνει δεν έχει αγωνιστικές διακρίσεις.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ δεν γεμίζουν, αν δεν υπάρχουν προσδοκίες για μετάλλιο από αθλητή της διοργανώτριας. Κι αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων των υπευθύνων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα πεπραγμένα του χρόνου που αφήσαμε πίσω μας, δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Οι ομοσπονδίες δεν πήραν τις επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα πολλοί αθλητές να χάσουν διεθνή μίτινγκ. Επιπλέον, αρκετές εγχώριες διοργανώσεις αναβλήθηκαν, ενώ άλλες υποβαθμίστηκαν, λόγω της μη συμμετοχής αξιόλογων αθλητών ή ομάδων.

ΑΠΟ σήμερα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, από κανένα, για οποιοδήποτε κώλυμα που θα εμποδίσει τη σωστή προετοιμασία των αθλητών μας.

ΕΚΤΟΣ κι αν κάποιοι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να πετύχουν κάτι καλό τον Αύγουστο. Θα πρέπει όμως να το πουν. Διότι με δηλώσεις και υποσχέσεις δεν κερδίζονται μετάλλια. Και επιπλέον δημιουργούν φρούδες ελπίδες στους Ελληνες φιλάθλους.

ΚΑΙ αυτό είναι το χειρότερο. Διότι σε περίπτωση αποτυχίας, η απογοήτευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

ΓΙ’ AYTO, ας βάλουν όλοι το… κεφάλι κάτω κι ας στρωθούν στη δουλειά. Ηδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή