Παγκόσμια ρεκόρ και δρόμου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δώρο από τη διεθνή ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού έφερε η νέα χρονιά για τους αθλητές και της αθλήτριες, που παίρνουν μέρος σε αγωνίσματα της δημοσίας οδού. Από την 1 Ιανουαρίου αναγνωρίζονται ως παγκόσμια ρεκόρ οι κορυφαίες επιδόσεις. H απόφαση αυτή είχε ληφθεί στο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας και τέθηκε σε ισχύ πριν από δυο ημέρες. «Είναι ένα μεγάλο βήμα για τον στίβο αυτή η κίνηση της IAAF. Αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει», τόνισε η Πόλα Ράντκλιφ (M. Βρετανία), η οποία κατέχει πλέον τα παγκόσμια ρεκόρ σε 10 χλμ., 20 χλμ. και Μαραθώνιο. H απόφαση της IAAF αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αθλητών και σε αυτές τις κατηγορίες κάτι που υπογράμμισε και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 50 χλμ. βάδην, Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι (Πολωνία): «Τα αγωνίσματα επί της δημοσίας οδού αποκτούν ένα διαφορετικό χαρακτήρα».

– Παρά τα 40 του χρόνια ο Σπύρος Καστάνης συνεχίζει να προπονείται σε εντατικούς ρυθμούς με μοναδικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. H 16η θέση που κατέκτησε στα 50 χλμ. βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού αποτελεί σπουδαία προίκα για τον αθλητή του Πανελληνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή