Αοριστίες και επιφυλάξεις

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φως, περισσότερο φως περιμένει ο Παναθηναϊκός για να τοποθετηθεί δημοσίως στη δήλωση του κ. Ευ. Βενιζέλου περί της προοπτικής να γίνει στο Γουδί το νέο γήπεδο. «H υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, και εγώ, έχουμε συμφωνήσει ότι μεταξύ των εφικτών και αποδεκτών λύσεων η συγκριτικά καλύτερη λύση, τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τις πολεοδομικές λειτουργίες της Αθήνας, είναι η λύση του Γουδιού. Με αυτήν την προσέγγιση συμφωνεί και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Εχω ζητήσει από τον πρωθυπουργό να εντάξει το ζήτημα αυτό στις άμεσες προτεραιότητές του, έτσι ώστε, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, να ληφθεί η σχετική κυβερνητική απόφαση και να προωθηθεί η αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση» είναι η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού, η οποία είναι «γενική και αόριστη» χωρίς να προσδιορίζει στο ελάχιστο τις προθέσεις τής Πολιτείας σε μείζονα θέματα, όπως για παράδειγμα αν θα πρόκειται για αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, που ακριβώς, πόση, σε ποιον και με ποιους όρους είναι η έκταση που παραχωρείται, τι θα γίνει με τη Λεωφόρο κ.τ.λ.

Για την ανακοίνωση του υπουργού ήταν ενήμερος ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης πριν από την έκδοσή της αλλά κι αυτός δεν γνωρίζει σημαντικές παραμέτρους του θέματος. Μέχρι να υπάρξει πλήρης ενημέρωση από την κυβέρνηση, ο Παναθηναϊκός δεν θα τοποθετηθεί επίσημα και εκφράζει απλώς μια ευνοϊκή διάθεση. Με την επιστροφή του κ. Βαρδινογιάννη από τη Σουηδία, θα υπάρξουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους άλλους παράγοντες της ομάδας (Γιαννακόπουλους, Σταθοκωστόπουλο) για να καθοριστεί ενιαία στάση.

«Η πρόταση είναι αόριστη. Μιλάει μόνο για γήπεδο στο Γουδί, χωρίς την παραμικρή λεπτομέρεια. Στις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί η οικογένεια του Παναθηναϊκού για να καθορίσει τη στάση της, αλλά δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση αν προηγουμένως δεν γίνει σαφές τι ακριβώς προτείνει η κυβέρνηση», είναι η δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου, νομικού συμβούλου του Παναθηναϊκού και συντονιστή όλων των ενεργειών για το θέμα του γηπέδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή