Ελκυστικός ο β΄ γύρος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες χειραψίες πριν από το τζάμπολ και οι πρώτες ευχές για καλή χρονιά θα βρουν, σήμερα και αύριο, τις 14 ομάδες της A1 κατηγορίας στα γήπεδα μπάσκετ, όπου αρχίζει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, με τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής. Βέβαια, η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου δεν έχει γίνει βαθμολογικά, αφού υπάρχει η εκκρεμότητα του ντέρμπι AEK – Παναθηναϊκού για το οποίο έχει αποφασισθεί επανάληψη από τον αθλητικό δικαστή και οι «πράσινοι» έχουν προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Κι αν το Μαρούσι οδήγησε την κούρσα του πρώτου γύρου με αξιοζήλευτη σταθερότητα και μαζί με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ ήταν οι ομάδες που αιφνιδίασαν ευχάριστα τους φιλάθλους, στον αντίποδα υπάρχει η απογοητευτική πορεία της παραδοσιακής δύναμης που λέγεται Ολυμπιακός, η… μίζερη μορφή του Παναθηναϊκού που έχει την καρδιά του πρωταθλητή, αλλά το φετινό… «σώμα» του δεν ακολουθεί αυτούς τους χτύπους (3 ήττες στον α΄ γύρο) και η «διπροσωπία» της AEK, η οποία δεν δείχνει να διαθέτει τον χαρακτήρα που θα της δώσει νίκες και στα ντέρμπι κορυφής.

Ο δεύτερος γύρος αρχίζει χωρίς ακόμα να έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση για το δικαίωμα αλλαγών στους κοινοτικούς και τους ξένους παίκτες κάθε ομάδας, αν και πλην των τριών δεδομένων αλλαγών που έχουν στα «σκαριά» ο Παναθηναϊκός (Μουγεζίνοβιτς), ο Πανιώνιος (Μάρκοβιτς) και ο ΠΑΟΚ (Αλίχοτζιτς), οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν φανερώσει παρόμοιες προθέσεις, είτε γιατί δεν τις κρίνουν αναγκαίες είτε γιατί το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν είναι ελκυστικό…

Στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, το Μαρούσι θα δοκιμαστεί στην έδρα του Ηλυσιακού, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον επικίνδυνο Ηρακλή, ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, ενώ στο Ιβανώφειο θα γίνει το σπουδαιότερο παιχνίδι, με αντιπάλους τον Αρη και την ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα: Σήμερα: Μακεδονικός – Ιωνικός Ν.Φ. (16.30), Απόλλων – Ολυμπιακός (17.00), Αρης – AEK (19.00), ΠΑΟΚ – Ηράκλειο (16.30), Περιστέρι – Πανιώνιος (19.00). Αύριο: Ηλυσιακός – Μαρούσι (17.00), Παναθηναϊκός – Ηρακλής (19.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή