Κρυφός άσος τα ομαδικά αθλήματα

Κρυφός άσος τα ομαδικά αθλήματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ομαδικά αθλήματα ενδέχεται να αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη για τη χώρα μας το 2004. H εθνική ομάδα μπάσκετ φιλοδοξεί να ξαναγίνει η αγαπημένη των Ελλήνων. O ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Ιωαννίδης και το επιτελείο του δουλεύουν τα τελευταία τρία χρόνια με στόχο την… επιστροφή στις καρδιές των φιλάθλων. «Το 2004 υπάρχει ο εθνικός στόχος της αγωνιστικής και οργανωτικής επιτυχίας. Προσωπικά θέτω ψηλότερα τον αγωνιστικό στόχο γιατί ο ελληνικός αθλητισμός έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να ανεβεί τουλάχιστον ένα επίπεδο», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης. O πρώτος στόχος είναι η είσοδος στις «οκτώ» καλύτερες ομάδες του τουρνουά και στη συνέχεια μία θέση στην τετράδα. «Δουλεύουμε τα τελευταία τρία χρόνια για να πετύχουμε κάτι, το οποίο δεν έχει γευτεί το ελληνικό μπάσκετ στις προηγούμενες διοργανώσεις», υπογράμμισε.

Μουσική, χορό, χάρη, αλλά και δύσκολες ασκήσεις προσπαθούν να συνδυάσουν τα κορίτσια του ανσάμπλ αλλά και του ατομικού για μια διάκριση. Οι προπονήσεις άρχισαν τον Οκτώβριο και οι λιλιπούτειες κούκλες δουλεύουν σε καινούργια προγράμματα. «Τον Μάρτιο τα κορίτσια θα αγωνιστούν στο προολυμπιακό τεστ και ύστερα θα προσπαθήσουμε να πάρουν μέρος σε μίτινγκ. Οι αθλήτριες του ατομικού θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εάν υπάρχει υγεία θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε διακρίσεις τον Αύγουστο», μας λέει η ομοσπονδιακή τεχνικός Ια Χαρανά. Με προπονήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες θα κυλήσει η χρονιά για τα «χρυσά» κορίτσια της ιστιοπλοΐας. Οι πρωταθλήτριες στα 470, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, θεωρούνται φαβορί. «O μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μέρος και σε άλλες διοργανώσεις αλλά θα εξαρτηθεί από την κούραση», τονίζει η Αιμιλία Τσουλφά.

Ελπίδες για διάκριση έχει και το πιγκ πογκ με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. «H χρονιά θα είναι δύσκολη. O Καλλίνικος είναι 7ος στον κόσμο και εάν προκριθεί στους «οκτώ» χρειάζεται μόνο μία νίκη για το μετάλλιο», υπογραμμίζει ο εθνικός προπονητής Νίκος Κωστόπουλος.

Με παλιούς και νέους αθλητές θα αγωνιστεί στη Νίκαια η εθνική ομάδα της άρσης βαρών. O μεγάλος γρίφος είναι εάν τα «χρυσά» παιδιά θ’ αντέξουν την επίπονη προπόνηση για να δώσουν το παρών, για μία ακόμη φορά, στο βάθρο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή