«Χωρίς τραυματισμούς θα πετύχουμε»

«Χωρίς τραυματισμούς θα πετύχουμε»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οδηγό το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού βαδίζουν οι προπονητές του στίβου. Τα μετάλλια και τα πλασαρίσματα, παρά τις απουσίες των Κεντέρη, Γκατσιούδη, Ζαλαγκίτη, αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον. Οι πρωταθλητές έχουν ξεκινήσει προετοιμασία, ενώ η νέα χρονιά κάποιους τους βρήκε σε προπονητήρια στο εξωτερικό.

«Τα παγκόσμιο του Παρισιού είναι ο δείκτης και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Είχαμε τέσσερα μετάλλια, ενώ η Θάνου αγωνίστηκε με θλάση. Μετά το Σίδνεϊ θέλαμε να έχουμε ένα 20-30% παραπάνω. Ετσι τώρα υπάρχουν προοπτικές τα τέσσερα μετάλλια του Παρισιού με την επιστροφή των Κεντέρη, Γκατσιούδη και με μια Θάνου σε καλή ημέρα να γίνουν επτά, ενώ στους αγωνιστικούς χώρους αναμένεται να επανέλθει και η Τσιαμήτα. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ρεκόρ πλασαρισμάτων. Εάν δεν υπάρξουν τραυματισμοί θα πετύχουμε», μας λέει ο ομοσπονδιακός τεχνικός του στίβου, Οδυσσέας Παπατώλης.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (5-7/3, Βουδαπέστη) δεν αποτελεί στόχο για τους αθλητές μας. «Εκεί θα πάμε με μικρή ομάδα. Θα αγωνιστούν, εκτός των άλλων, οι Ξάνθου, Βασδέκη, Τσάτουμας, Θεοδωρίδης ενώ για τη Θάνου δεν ξέρω ακόμα. Στο Κύπελλο Ευρώπης (Μπρούνο Ζάουλι) θα προσπαθήσουμε να ανεβούν οι άνδρες στη Σούπερ Λίγκα και να διατηρηθούν εκεί οι γυναίκες. Οι αθλητές μας θα πάρουν μέρος και σε αρκετά μίτινγκ, σύμφωνα με τις υποδείξεις των προπονητών τους, αλλά η κορύφωση θα γίνει τον Αύγουστο», υπογραμμίζει ο κ. Παπατώλης.

Με ανυπομονησία περιμένει ο προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών, Στέλιος Προσαλίκας, να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της A1, για να αρχίσει την προετοιμασία με τους αθλητές: «Μετά το Πάσχα θα πάμε στο Μέτσοβο για φυσική προετοιμασία. Στη συνέχεια θα δώσουμε φιλικούς αγώνες με την Αυστραλία και μάλλον με την Κούβα. Οι στόχοι της χρονιάς ξεκινάνε με τον πρώτο γύρο του «Euro 2005», όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, ενώ τους αγώνες της παγκόσμιας λίγκας θα τους χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με τη Βραζιλία που είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Μετά μας μένει ένας μήνας προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς, ενώ τον Σεπτέμβριο θα πάμε στη Βουλγαρία για τον 2ο γύρο των προκριματικών του «Euro 2005». Είναι ένα βαρύ πρόγραμμα, αλλά το όραμα των Ολυμπιακών Αγώνων θα δώσει δύναμη και κίνητρο στους παίκτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή