Για μια θέση στον ήλιο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά παλαιοί και δύο νέοι αποτελούν την προολυμπιακή ομάδα ανδρών της άρσης βαρών, η οποία αναχώρησε χθες για την όμορφη Κω προκειμένου να συνεχίσει εκεί την προετοιμασία της ώς τις 24 του μηνός. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα «εισιτήρια» είναι έξι και όπως όλα δείχνουν θα… κληρωθούν μεταξύ αυτών. Κοντά στους «συνήθεις ύποπτους», Λ. Σαμπάνη, Γ. Τζελίλη, Βαλ. Λεωνίδη, B. Μήτρου, Χρ. Σπύρου, Π. Δήμα και K. Καχιασβίλι, προπονούνται δύο μεγάλα ταλέντα του αθλήματος, οι Νίκος Κουρτίδης (17 ετών) και Γιώργος Μαρκούλας (21), οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν το μέλλον της ελληνικής άρσης βαρών.

Στο νησί του Ιπποκράτη, εκτός από τους άνδρες θα προπονηθεί και η γυναικεία ομάδα. Παρούσες στο «προσκλητήριο» του Χρήστου Ιακώβου είναι οι Νατάσσα Τσακίρη, Χριστίνα Ιωαννίδη, Χαρίκλεια Καστρίτση, Βίκη Κασάπη, Κατερίνα Ροδίτη και Χριστίνα Μπάκα. Από αυτές οι τέσσερις θα δώσουν το παρών στα πλατό της Νίκαιας.

Προπονήσεις και… όνειρα

Το πρόγραμμα της ολυμπιακής προετοιμασίας άρχισε πριν από την έλευση του έτους. Οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες μας έκαναν προπονήσεις για, περίπου, δέκα ημέρες στη Σάμο. Γι΄ αυτή τη χρονιά οι λέξεις διακοπές και ξεκούραση δεν θα υπάρχουν, ώς τον Αύγουστο, στο λεξιλόγιο κανενός πρωταθλητή. Ούτε των προπονητών τους. Τις δύσκολες στιγμές της προπόνησης, για να ξεχάσουν την κούραση κάνουν… όνειρα για διακοπές. «Ετσι θα πάει η ζωή μας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά, θα φύγουμε για διακοπές για να ξεκουραστούμε. Ονειρεύομαι από τώρα κάτι ξερονήσια, λίγο πιο έξω από τη Σάμο, τα οποία μου έδειξε ένας ψαράς. Εκεί θα πάω τον Σεπτέμβριο, θα κάνω ψαροντούφεκο και θα κοιμάμαι. Τώρα μόνο δουλειά», μας είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Ιακώβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή