Από πάγκο σε έδρανο

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το ελληνικό μπάσκετ να έχει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια σ’ αγωνιστικό επίπεδο, αλλά φαίνεται ότι η δυναμική του αθλήματος είναι τέτοια που μπορεί να κερδίσει από τη λάμψη του παρελθόντος και να εκλέγει βουλευτές, υπό τη σημαία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Η συμμετοχή του Γιάννη Ιωαννίδη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε έναν ακόμα πρωταγωνιστή του αθλήματος στην πολιτική, ύστερα από τη βουλευτική έδρα που κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές ο Παναγιώτης Φασούλας με το ΠΑΣΟΚ και τη νέα υποψηφιότητα του Κώστα Παταβούκα στην A΄ Αθηνών, επίσης με το κυβερνών κόμμα. Στην περίπτωση, όμως, του Γιάννη Ιωαννίδη, η εφαρμογή του ασυμβίβαστου με την επαγγελματική ιδιότητα του προπονητή θα αναγκάσει την Εθνική ομάδα να βρει τον αντικαταστάτη του εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και στην EOK, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πανικός και επικρατεί ψυχραιμία, ύστερα από τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις που φέρνουν τον «ξανθό» στα κοινοβουλευτικά έδρανα και όχι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Το χρονοδιάγραμμα των μπασκετικών εξελίξεων στην Εθνική ομάδα που έχουν άμεση συνάρτηση και με τις πολιτικές εξελίξεις, θα πάρουν «σάρκα και οστά» μετά τις 20 του μηνός, όταν θα ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητα του Ιωαννίδη. O εθνικός προπονητής θα παραιτηθεί από τη θέση του, όπως οφείλει, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας που θα πρέπει να κάνει, αλλά αποτελεί ερώτημα για το αν θα καταφέρει να ανατρέψει την ισχύ του ασυμβίβαστου, εξασφαλίζοντας ειδική άδεια για να καθοδηγήσει την Εθνική ομάδα στο ολυμπιακό τουρνουά, εφόσον βεβαίως εκλεγεί και το κόμμα που υποστηρίζει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. O Ιωαννίδης κρατά, ως είθισται, κλειστά τα χαρτιά του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθεί να δώσει καθαρή λύση στο όλο θέμα, χωρίς να βάλει σε περιπέτειες την Εθνική ομάδα και την EOK, η οποία θα είναι έτοιμη για τον επόμενο προπονητή προκειμένου να δώσει λύση σε όλα τα πιθανά σενάρια διαδοχής ή ακόμα και παραμονής του Ιωαννίδη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αγώνες στην Ευρώπη

Η AEK ανοίγει τον ευρωπαϊκό χορό των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα, με την αυριανή αναμέτρησή της (21.10) στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, όπου θα υποδεχτεί την Ούλκερ. Ευελπιστεί ότι αν πετύχει μόνο νίκες στους εντός έδρας αγώνες της, μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, θα κερδίσει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Σήμερα, συνεχίζεται το κύπελλο ULEB, με τον Μακεδονικό να αντιμετωπίζει στο κλειστό της Κοζάνης την Κολωνία (19.30) και να στοχεύει στην 5η νίκη του, ενώ στις 22.00, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς ελπίδες για περαιτέρω ευρωπαϊκή διάκριση, θα παίξει στην Αγγλία με την Μπράιτον.

Β Το ευκολότερο, σε σχέση με τους αντιπάλους του, πρόγραμμα του Αμαρουσίου στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δίνει πολλές πιθανότητες και ελπίδες στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να διατηρήσει τη βαθμολογική πρωτοπορία της στην A1 κατηγορία, με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Την Κυριακή το Μαρούσι νίκησε, εκτός έδρας, δύσκολα, ύστερα από δύο παρατάσεις, τον Ηλυσιακό με 102-92, ενώ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ηρακλή, 77-62. H βαθμολογία: Μαρούσι 27, ΠΑΟ 23, ΠΑΟΚ 22, Ηρακλής 22, Αρης 22, Περιστέρι 22, Μακεδονικός 21, Ολυμπιακός 21, AEK 20, Ηράκλειο 20, Ηλυσιακός 18, Απόλλων Π. 18, Πανιώνιος 18, Ιωνικός 17. ΠΑΟ και AEK έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

Θρίαμβος των Κλίπερς

Οι Κλίπερς ανέτρεψαν τα προγνωστικά και νίκησαν στο ντέρμπι του Λος Αντζελες τους Λέικερς, παρά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος σημείωσε 44 πόντους. Οι Κλίπερς επικράτησαν με 101-98, με τον εκπληκτικό Ελτον Μπραντ να έχει 30 πόντους και 15 ριμπάουντ. Στο Σακραμέντο οι Κινγκς δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Σουπερσόνικς, τους οποίους νίκησαν με 130-99. O Πέτζα Στογιάκοβιτς πέτυχε 24 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Μάικ Μπίμπι με 21 πόντους και επτά ασίστ. Στη Νέα Υόρκη, ο Τζέισον Κιντ πέτυχε τους 19 από τους συνολικά 35 πόντους του στην τελευταία περίοδο και σφράγισε τη νίκη των Νετς μέσα στην έδρα των Νικς με 95-85. O Κιντ μοίρασε 13 ασίστ, ενώ πήρε και 8 ριμπάουντ. Στο Τορόντο, ο Βινς Κάρτερ πέτυχε 23 πόντους και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των Ράπτορς επί των Σανς με 83-73. Πολύ καλός ήταν και ο Τζάλεν Ρόουζ με 16 πόντους. Τέλος, στην Ουάσιγκτον, ο Μάικλ Ριντ είχε μεγάλα κέφια, πέτυχε 27 πόντους και ήταν ο βασικός συντελεστής στη σημαντική νίκη των Μιλγουόκι Μπακς μέσα στην πρωτεύουσα με 100-94.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή