Ελιγμοί από Λιάνη, ζαλάδα στο ποδόσφαιρο

Ελιγμοί από Λιάνη, ζαλάδα στο ποδόσφαιρο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη… φωτιά που άναψε η πρωτοβουλία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών επιχείρησε να σβήσει χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, αποδεικνύοντας πως όλα στην Ελλάδα γίνονται στο… πόδι, χωρίς προγραμματισμό και όραμα. Αργά την Πέμπτη το βράδυ, η αστυνομία ενημέρωσε την ΕΠΑΕ για μία σειρά μέτρων που φθάνουν στα άκρα, καταργώντας ακόμη και τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα του Ελληνα πολίτη. Απαγόρευσε, λοιπόν, στις ομάδες να πωλούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια των γηπέδων την ημέρα του αγώνα, ενώ και οι μεμονωμένοι οπαδοί των φιλοξενούμενων, που θα είναι κάτοχοι εισιτηρίων, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο! Μάλιστα, θα απαγορεύεται και παρουσία τους σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το γήπεδο!

Οταν έφθασαν τα νέα στον κ. Λιάνη, αιφνιδιάστηκε και χθες επιχείρησε να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αρχικώς, ο υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη την αστυνομία που επιτέλους πήρε πρωτοβουλία για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα. Μία πρωτοβουλία που ουσιαστικά είναι η συνέχεια της απόφασης του κ. Λιάνη για απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια, όμως, ο υφυπουργός Αθλητισμού παραδέχθηκε ότι τα μέτρα της αστυνομίας φθάνουν στα άκρα και ορισμένα είναι μη δημοκρατικά. Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, έσπευσε να διευκρινίσει πως οι ομάδες θα μπορούν να πωλούν εισιτήρια την ημέρα του αγώνα, από εκδοτήρια τα οποία θα βρίσκονται έξω απ’ την ακτίνα των δύο χιλιομέτρων που θα ελέγχει η αστυνομία. Για παράδειγμα, στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού θα υπάρχουν εκδοτήρια στο κτίριο του Αρείου Πάγου! O κ. Λιάνης πρόσθεσε πως θα επιτρέπεται να παρακολουθούν τον αγώνα μεμονωμένοι οπαδοί των φιλοξενούμενων, αρκεί να μη φορούν… κασκόλ και να έχουν σημαίες για να μη δίνουν στόχο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή