Γουδί και… γουδοχέρι

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαστίγιο και καρότο» είναι η τακτική που επέλεξε ο Παναθηναϊκός για να προωθήσει τη λύση του γηπεδικού του προβλήματος. Ενώ ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας εξ ονόματος όλων σε εκδήλωση της ΠΑΛΕΦΙΠ, κήρυξε «πόλεμο» κατά της κυβέρνησης και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ευ. Βενιζέλου, λίγες ώρες αργότερα ο Παύλος Γιαννακόπουλος μάζεψε την καλούμπα και μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού, εξέφρασε απερίφραστα την αισιοδοξία του ότι θα δοθεί άμεσα λύση, με βάση συζήτησης τα σχέδια για γήπεδο στο Γουδί που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Ηταν μια αιφνιδιαστική εξέλιξη, ακριβώς επειδή ήλθε μετά από τα πολύ σκληρά λόγια που είχε πει στη 1 τα ξημερώματα ο συντονιστής του γηπεδικού, Τάκης Μπαλτάκος: «H κυβέρνηση αδιαφορούσε και το θέμα αναμοχλεύθηκε τον Ιούνιο, έπειτα από προσωπικές ενέργειες του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, κ. Κοσμίδη. Μέχρι τότε, οι Λιάνης και Βενιζέλος δεν δέχονταν κουβέντα. O υφυπουργός παρέμεινε εκτός παιχνιδιού και έπειτα από πιέσεις, ανέλαβε πρωτοβουλία ο υπουργός, ο οποίος όμως δεν έχει πολιτικά οφέλη απ’ αυτήν την ιστορία, δεν θέλει να φτιάξει γήπεδο στον Παναθηναϊκό και όλα όσα λέει είναι για λόγους εντυπώσεων. Δεν περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση. Με την παρούσα Βουλή και να θέλουνε, δεν προλαβαίνουμε. Με βάση την πολιτική κατάσταση, είναι πιθανό να ξαναγίνουν εκλογές του χρόνου. Αυτό είναι το κρίσιμο διάστημα για μας για να δεσμεύσουμε την όποια κυβέρνηση. Θα αποφασίσουμε εν καιρώ δυναμικές κινητοποιήσεις. Αν χρειαστεί, θα βγάλουμε τον κόσμο μας στους δρόμους. Επίσημη πρόταση από την Εκκλησία για να αγοράσει τη Λεωφόρο δεν έχουμε. Και να είχαμε, δεν τη συζητάμε εκτός κι αν μας δώσουν τη Μητρόπολη για να φτιάξουμε εκεί το γήπεδό μας!».

Λίγο μετά τα σκληρά λόγια του κ. Μπαλτάκου, ο Παύλος Γιαννακόπουλος βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Βενιζέλου, έκανε στροφή 180 μοιρών: «Μας προτάθηκε να στεγαστεί όλος ο Παναθηναϊκός στο Γουδί. Αν και επιθυμούμε Λεωφόρο, η λύση αυτή παρουσιάζει δυσκολίες και συμφωνούμε με την πρόταση του υπουργού. Την άλλη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τη Δήμαρχο Αθηναίων, για να δοθεί οριστική λύση. Πιστεύω ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν σύντομα πράξεις και θα προλάβουμε τις εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή